Bandić najavio sastanak sa zagrebačkim ugostiteljima

Bandić najavio sastanak sa zagrebačkim ugostiteljima

(Foto: zagreb.hr)

„Podržavam balans između opstanka gospodarske djelatnosti, pa i ugostitelja i zdravlja. Treba raditi balans, biti mudar i razborit. Čuvati zdravlje građana i paralelno ne ubiti gospodarstvo“, izjavio je gradonačelnik

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je na sa Sajmu zimnice i autohtonih proizvoda na Trgu komentirao rekordan broj zaraženih koronavirusom u Hrvatskoj i Zagrebu.

Naime, u posljednjih 24 sata zabilježen je 1131 slučaj zaraze koronavirusom te je danas ukupan broj aktivnih slučajeva 4233. U Zagrebu je 231 nova oboljela osoba.

„Mjera ima dovoljno, samo ih se treba pridržavati”, rekao je gradonačelnik Bandić odgovarajući na pitanje novinara i mogućem uvođenju novih mjera za sprječavanje širenja zaraze koronavirusom. Najavio je da će u utorak održati sastanak s Udruženjem ugostitelja grada Zagreba.

„Podržavam balans između opstanka gospodarske djelatnosti, pa i ugostitelja i zdravlja. Treba raditi balans, biti mudar i razborit. Čuvati zdravlje građana i paralelno ne ubiti gospodarstvo. Ako ubijemo gospodarstvo nema ni zdravlja ni ljudi“, izjavio je gradonačelnik Bandić.

 Dodao je da se porast broja oboljelih očekivao dolaskom hladnijeg vremena.

„Virus se intenzivirao. Mjere popuštanja preko ljeta sada ubiru danak ovih dana. Brojke će u narednih mjesec dana po meni rasti. Nisam stručnjak, ni Đikić ni Capak. Bitno je zdravlje i opstanak gospodarstva. Moramo naučiti živjeti s koronavirusom”, zaključio je Bandić.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni