Bandić najavio rušenje Velesajma i moguću gradnju nebodera s 200 katova!

Bandić najavio rušenje Velesajma i moguću gradnju nebodera s 200 katova!

Gradonačelnik je došao i s novom idejom za nacionalni stadion, koji se po njegovom mišljenju može napraviti južno od Save u naselju Blato i to za 45 milijuna eura

»Zagrebački velesajam sravnit ćemo sa zemljom«, najavio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na današnjoj konferenciji za novinare u Gradskoj upravi.

Izjavio je da još uvijek vrijede ponude investitora za projekt »Grad u gradu« (kolokvijalno poznat i kao Zagreb City i »zagrebački Manhattan«, odnosno »Manhattan na Savi«) tvrtki Eagle Hills iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i Bouygues Bâtiment International iz Francuske.

Bandić je uoči sjednice Gradske skupštine rekao da još nije donesena konačna odluku o investitoru. » Natječaj ništa ne znači, mi ništa nismo prihvatili«, poručio je. No rekao i da će onaj koji bude izabran moći tamo izgraditi i neboder od 200 katova. »Ako netko hoće napraviti neboder od 200 katova, neka ga napravi. Zašto Zagreb ne bi imao neboder od 200 katova, odakle će se grad gledati iz ptičje perspektive?«, retorički se zapitao Bandić.

Podsjetimo, radi se o osmišljavanju sadržaja i uređenju prostora na lokaciji Velesajma i Hipodroma, na kojem bi trebao niknuti svojevrsni »grad u gradu«. Jedan od uvjeta gradskog natječaja je da u projekt treba biti uloženo 500 milijuna eura.

Gradonačelnik Bandić je novinare podsjetio na svoje putovanje u Dubai, gdje se sastao s gradonačelnikom Dubaija Dawoodom Al Hajirijem te Mohamedom Alabbarom, osnivačem tvrtke Emaar Properties i direktorom tvrtke Eagle Hills. Sada je najavio i sastanak s predstavnicima tvrtke Bouygues Bâtiment International kojoj, kako je rekao, »i dalje nisu zatvorena vrata«.

Prvi čovjek Zagreba ne dvoji da će na nakon redizajna Zagrebačkog velesajma ono što će se tamo sagraditi »biti najljepše u Europi«.

Pojasnio je da na plohi od osam hektara, omeđenoj na istoku s Avenijom Većeslava Holjevca, na zapadu sa Zagrebačkim velesajmom, na jugu s upravnom zgradom Ine i na sjeveru s Hipodromom, treba niknuti Kongresni centar i svi drugi objekti budućeg Zagrebačkog velesajma.

Najavio je seljenje Hipodroma, igrališta Lokomotive i rušenje Zagrebačkog velesajma te bi se na više od milijun »kvadrata« realizirao ‘Grad u gradu’, odnosno »Zagreb City.

Gradonačelnik je došao i s novom idejom za nacionalni stadion, koji se po njegovom mišljenju može napraviti južno od Save u naselju Blato i to za 45 milijuna eura. »To je idealna lokacija, a to se može riješiti u sinergiji Vlade, Hrvatskog nogometnog saveza, Grada Zagreba i Dinama«, ustvrdio je Bandić. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni