Bandić najavio obeštećenje građana kojima su ugrađeni toplinski razdjelnici

Bandić najavio obeštećenje građana kojima su ugrađeni toplinski razdjelnici

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u četvrtak je najavio mogućnost da se Grad barem djelomično obešteti građane kojima su ugrađeni toplinski razdjelnici. Nakon dodijele Stipendija Grada Zagreba u Palači Dverce novinari su gradonačelniku postavljali pitanja na razne teme, a dotaknuli su se i toplinskih razdjelnika.

»Zatražio sam od mojih suradnika da od HEP-a da prikupe podatke o tome koliko je razdjelnika ugrađeno, kada i po kojoj cijeni. Kad to dobijemo, zatražit ću sastanak s odgovornima u HEP-u«, najavio je gradonačelnik.

Napomenuo je kako »apsolutno postoji mogućnost da se građanima subvencionira ugradnja razdjelnika«, čak i retroaktivno.

»Bilo bi bolje da su nas konzultirali kada su snubili naše sugrađane i ugrađivali razdjelnike. Mi bi već tada pomogli i možda se ovo ne bi ni dogodilo«, rekao je Bandić i dodao kako, međutim, negova odgovornost s tim ne prestaje jer se osjeća odgovornim za svakog građanina Zagreba, bez obzira na koji se način grijao. »Grad Zagreb i gradonačelnik pokazat će odgovornost i ovaj put«, dodao je.

»U svakom slučaju, nakon što kvantificiramo problem, kad vidimo o koliko se tisuća ljudi radi, nećemo ostaviti naše sugrađane na cjedilu«, odlučno je rekao Bandić ponovivši da su se oni koji su gurali ugradnju razdjelnika trebali prethodno konzultirati s Gradom. (B. J.)