Bandić najavio gradnju sinagoge u centru Zagreba

Bandić najavio gradnju sinagoge u centru Zagreba

Gradonačelnik je najavio i druge prometne investicije, kao što su obnova okretišta na Savskom mostu te izgradnja skretnice iz Praške prema Jurišićevoj ulici na mjestu gdje se nekada na Trgu bana Jelačića nalazio javni zahod, a u kojem će se ubuduće smjestiti akvarij s riječnim ribama

Komentirajući problem parkiranja u centru Zagreba, gradonačelnik Milan Bandić danas je, na aktualnom satu Gradske skupštine, najavio gradnju sinagoge u centru grada, kako bi se napokon ispravila »velika hrvatska sramota«. Gradonačelnik je rekao kako se mora promijeniti uredba koja onemogućava gradnju garaža u centru grada, a koju bi, uz veliki parking ispred objekta, trebala imati i zagrebačka sinagoga. »Ako je gradimo na mjestu sinagoge  (u Praškoj) onda moramo  ispod sinagoge napraviti i parking. Da to bude najljepše u Europi, kao što je naša džamija jedna od najljepših. To je civilizacijski doseg i napravit ćemo to«, rekao je Bandić.

Gradonačelnik je najavio i druge prometne investicije, kao što su obnova okretišta na Savskom mostu te izgradnja skretnice iz Praške prema Jurišićevoj ulici na mjestu gdje se nekada na Trgu bana Jelačića nalazio javni zahod, a u kojem će se ubuduće smjestiti akvarij s riječnim ribama.

Bandić se složio s izjavom SDP-ovog gradskog zastupnika Zvane Brumnića kako Zagreb treba dobiti prometnu studiju koja bi omogućila da započne složen proces rješavanja prometnih problema u Zagrebu – od prometa u mirovanju, odnosno parkiranja, pa do učinkovitijeg javnog prijevoza i to ne samo u centru grada, već i u prigradskim četvrtima.

Brumnić se požalio na problem parkiranja u gradskim četvrtima u zapadnom dijelu Zagreba – Jarunu, Španskom i Malešnici. Gradonačelnik Bandić je napomenuo da je promet, a ne nezaposlenost postao najveći problem gradova te da je u prošlosti građeno kako je građeno.

Odgovarajući na upit potpredsjednika Skupštine Andrije Mikulića (HDZ) oko uređenja tramvajskog okretišta na Mihaljevcu, gradonačelnik Bandić je rekao da je okretište na Savskom mostu najveće ruglo koje nije dirano 50 godina i koje treba prije riješiti. Najavio je pojačano financiranje mjesne samouprave koja će raspolagati s trećinu većim budžetom te naglasio da uređenje pješačkog mosta i okretišta na Savskom mostu neće ići preko vijeća gradske četvrti jer je to veća investicija.

Najavio je da će izgradnja bazena na Sveticama biti gotova do kraja ožujka, a najkasnije do svibnja. Još se čeka dokumentacija Hrvatskog nogometnog saveza vezano uz koncesiju za ŠRC Svetice gdje bi se treba izgraditi kamp hrvatske nogometne reprezentacije. Bandić je uvjeren da će radovi na izgradnji objekata početi na proljeće, a obnova sjeverne tribine na Maksimiru, dometnuo je, doći će sama po sebi. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni