Bandić najavio gradnju novog skateboard parka na Bundeku

Bandić najavio gradnju novog skateboard parka na Bundeku

Predstavnicima nadležnih gradskih ureda dao je zadaću  da sa ‘skejterima’ odu na Bundek i odrede gdje će biti budući skate park. Sredstva za izgradnju osigurat će se rebalansom gradskog proračuna

„Do polovice iduće godine na Bundeku će ‘niknuti’ skateboard park, nadležnima ću uputiti pismo da odgode (rušenje Skate Sculpture), a Grad će osigurati logistiku kod njenog premještanja“, sažetak je dogovora zagrebačkog  gradonačelnika Milana Bandića koji se u utorka sastao s predstavnicima Skateboard kluba Shpaolin.

U dvorištu Studentskoga centra (SC), bageri Zagrebačkog holdinga prošli su tjedan, po nalogu sanacijskog upravitelja Centra, srušili oko trećine Skate Sculpture – u daljnjem su ih rušenju spriječili skateboard aktivisti koji i dalje čuvaju skulpturu, te dobivaju brojne potpore.

„Ministricu graditeljstva i sanacijskog upravitelja SC-a pismom ću zamoliti da odgode (rušenje Sculpture)“, rekao je Bandić novinarima nakon sastanka s predstavnicima Shpaolina, napominjući da nema ovlasti za Studentski centar.

Predstavnicima nadležnih gradskih ureda dao je zadaću  da sa ‘skejterima’ odu na Bundek i odrede gdje će biti budući skate park. Sredstva za izgradnju osigurat će se rebalansom gradskog proračuna, a o kojem je iznosu riječ, gradonačelnik danas nije mogao precizirati.

Novi sastanak najavio je već za mjesec dana, do kada bi trebali biti poznati lokacija i idejno rješenje parka. „Svakih 30 dana bit će briefing o tome što se napravilo“, najavio je Bandić poručujući da je od danas skateboard fan.

Preduhitrio je moguće upite zašto se prije nije krenulo u izgradnju skateboard parka: „Da sam tako pametan to bi bilo davno napravljeno“, rekao je gradonačelnik, navodeći da je već kod uređenja Bundeka postojala ideja o uređenju  skate parka.

Skate aktivisti su od Studentskog centra prije sedam godina dobili prostor u dvorištu Centra, a ovih dana stiglo je rješenje da je skulptura bespravan objekt. Predstavnici Skateboard kluba Shpaolin Marin Dundić i Kristijan Smok zahvalili su gradonačelniku što su nakon sedam godina sjeli za isti stol. Ističu da su ‘skejteri’ u SC-u napravili puno za kulturu skejtbordanja, ali i uličnu kulturu Grada, te da žele napraviti još i više.  Podsjećaju da svaki europski grad ima skate park, a Bundek, kao potencijalnu lokaciju, drže dobrim rješenjem – blizu je centra grada i dobro je prometno povezan. (hina / zagreb.hr /zg-magazin)

 

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni