Bandić najavio adaptaciju bivšeg kina Kalnik

Bandić najavio adaptaciju bivšeg kina Kalnik

»Građevinska dozvola postoji, ostala dokumentacija može biti gotova do polovice iduće godine, a do kraja godine bi ovdje mogli imati Dom kulture u sklopu kojega bi bilo i kino«, rekao je gradonačelnik

Gradonačelnik Milan Bandić u četvrtak je sa suradnicima obišao tri lokacije Gradskoj četvrti Črnomerec – prostor bivšeg kina Kalnik, Osnovnu školu Ivan Cankar i Područnu školu Gornja Kustošija. Prilikom obilaska gradonačelnik je ustvrdio kako će obnova objekta bivšeg kina Kalnik krenuti u adaptaciju iduće godine, ako Gradska četvrt Črnomerec odluči da je to prioritet.

»Građevinska dozvola postoji, ostala dokumentacija može biti gotova do polovice iduće godine, a do kraja godine bi ovdje mogli imati Dom kulture u sklopu kojega bi bilo i kino. Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport osigurat će 5-6 milijuna kuna, a Gradska četvrt jedan milijun«, rekao je gradonačelnik Bandić, naglasivši da je za stanovnike Črnomerca kino Kalnik isto kao kino Europa za građane Centra. »Takva su mjesta urezana u memoriju građana i Zagreba i moramo ih sačuvati«, dodao je.

Nakon obilaska škole, vanjskog igrališta i dvorišta Osnovne škole Ivan Cankar, gradonačelnik je istaknuo da je ova škola primjer izvrsnosti, dobre organiziranosti i funkcioniranja obrazovanog sustava, truda i brige, za što će, kako je napomenuo, ravnateljica škole Silvana Svetličić idući tjedan dobiti Medalju Grada Zagreba. »Ovdje sve pršti od energije i urednosti. Zadivljen sam onime što sam ovdje vidio«, izjavio je Bandić.

Ravnateljica Svetličić rekla je da su s uređivanjem dvorišta škole, uz financijsku pomoć Gradske četvrti, započeli prije tri godine te da je uloženo oko jedan milijun kuna. U sklopu radova asfaltirano je sportsko igralište i staze, napravljena je sjenica, igraonica i klupe, a ujedno je prostor i hortikulturno uređen.

Na trećoj lokaciji obilaska u Područnoj školi Gornja Kustošija, u okviru koje je i vrtić s dvije odgojne skupine, gradonačelnik Bandić je najavio gradnju nove, moderno uređene škole u okviru Projekta s radnim naslovom 10 škola, 10 vrtića, 10 dvorana za 2016.-2017., koji će biti upućen na sjednicu Gradske skupštine ovaj mjesec.

»Ova će škola biti 11. u okviru Projekta. Početkom 2016. ćemo riješiti papirologiju, kako bi u drugoj polovici godine mogli započeti s gradnjom, a u školskoj godini 2017./2018. djeca krenula u novu školu«, istaknuo je zagrebački gradonačelnik.

Uz ispriku građanima Gornje Kustošije koji su slali peticiju za uvođenje mini-busa na njihovom području, zagrebački gradonačelnik rekao je da će se već danas na terenu ispitati da li će na nekim mjestima biti potrebno proširenje ceste, te će se, shodno tome, linija uspostaviti za koji dan ili u roku mjesec dana. (zagreb.hr /zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni