Gradonačelnik na stojedinici: Neće biti smjena u Holdingu

Gradonačelnik na stojedinici: Neće biti smjena u Holdingu

Gradonačelnik podržava Inicijativu Visia Croatica, obećao je smanjenje cijene najma gradskih prostora, a Vladi će predložiti da Zračnu luku Zagreb imenuje po Franji Tuđmanu

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić odbacio je navode o mogućim smjenama u Zagrebačkom Holdingu i gradskoj upravi. „Sastao sam se s novim direktorom Holdinga Dejanom Fičkom s kojim smatram da ću imati dobru suradnju. Ako bude trebalo promijeniti kadrovsku križaljku to će raditi predsjednik Uprave i cijela uprava, a ne ja“, naglasio je gradonačelnik tijekom današnjeg gostovanja na Radiju 101, gdje je komentirao aktualne događaje i planove vezane za glavni grad.

Naglasio je kako s pročelnicima može komunicirati, ali ne o predmetu istrage koja se provodi protiv njega, no „ipak zasad razgovara samo s njihovim zamjenicima jer ima 15 milijuna razloga da bude oprezniji“.

Izjavio je kako apsolutno podržava Inicijativu Visia Croatica u preuzimanju Imunološkog zavoda: „Žao mi je što sam bio tamo gdje sam bio inače bi sve poduzeli da Grad Zagreb preuzme taj strateški interes cijele Hrvatske. Stojim im na raspolaganju, od logistike do financijske pomoći, tako da vlasnik zavoda postane narod te da ga spasimo od tajkunske privatizacije kao što se događala 90-ih godina. Ako gospodin Kojić i ja ne možemo izmisliti 100 milijuna kuna u proračunu i Holdingu, onda ne bi trebali biti na svojim pozicijama“.

Nije želio komentirati zašto ga je Sandra Švaljek razočarala. „Ja sam to već zaboravio, idem naprijed. Sve će to izaći na vidjelo“, kratko je dogovorio gradonačelnik.

Gradski prostori za 3 kune

Upitan u vezi brojnih praznih prostora u gradu Bandić je odgovorio kako je odmah u petak, kada se vratio na posao, dao nalog Gradskom uredu za gospodarstvo da snimi sve prazne prostore kako bi  drastično smanjili cijenu najma.

Iako je prije nešto više od godine dana najamnina smanjena za 30 do 40 posto, može se očekivati i njezino ponovno snižavanje do 40 posto. „Smanjit ćemo onoliko dok ne popunimo prostore, bolje je gradske prostore dati za 3 ili 5 kuna po kvadratu, a onda neka se zaposli bar jedan čovjek pa će se prostorije bar održavati“, kazao je gradonačelnik.

Dotaknuo se i proslave Praznika rada. „Sindikati svoje nezadovoljstvo izražavaju na svoj način, a mi dijelimo grah na Jarunu i Maksimiru. To je tradicija te ono što većina ljudi želi. Svakog se puta trudimo biti bolji pa će ove godine na Maksimiru biti 5 tisuća više porcija koje će se dijeliti na 30 mjesta“.

Zračna luka Franje Tuđmana

Slušatelji stojedinice podsjetili su na obećanje iz predizborne kampanje kada je Bandić najavio da će  zagrebačku zračnu luku nazvati po prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu.

„Grad Zagreb nije jedini vlasnik luke, nego je ona u većinskom vlasništvu države. Ja mogu poslati pismo Milanoviću i Vladi no oni to nikada neće napraviti. Ja ću to napraviti u ime 35 posto vlasništva Grada Zagreba, ali neće proći“, obećao je gradonačelnik na inzistiranje slušatelja koje je zanimalo i stanje sa Zagrebačkim Velesajmom.

„Projekt ide na Skupštinu prije ljeta. Moramo tri četvrtine velesajma komercijalizirati, a jednu četvrtinu ostaviti za sajmovanje. A onda je pitanje odabira Kongresnog centra, hoće li on biti južno od hotela Westin ili istočno od Velesajma između hipodroma i Ine“, odgovorio je Bandić.

Podsjetimo, gradonačelnik se prije točno tjedan dana vratio na posao nakon pola godine izbivanja kada je dva puta po mjesec dana bio pritvoren u Remetincu zbog sumnje da je oštetio Grad Zagreb i državni proračun za 20 milijuna kuna.

I. Conjar

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni