Bandić na Cmroku: Ovdje ćemo nagodinu napraviti najbolje sanjkalište u Europi!

Bandić na Cmroku: Ovdje ćemo nagodinu napraviti najbolje sanjkalište u Europi!

»Ideja gradonačelnika je da osiguramo pokretnu traku na Cmroku koja će biti dužine 110 metara i svu će djecu s dna livade Cmrok voditi na vrh brda. Također, plan je da se Cmrok podijeli po pola, jedan dio za sanjkaše a drugi dio za škole skijanja«, otkrio je Igor Žiljak

Na sanjkalištu Cmrok danas je najavljeno prvo izdanje Sanjkaškog kupa Cmrok 2019. za djecu i mlade koje će se održati u subotu 16. veljače s početkom u 11 sati. Dan uoči Sanjkaškog kupa natjecanje na Cmroku su najavili gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, predsjednik organizacijskog odbora i ravnatelj ustanove Upravljanje sportskim objektima Marinko Tomić te Igor Žiljak, voditelj skijališta Sljeme.

„Riječ je prvom izdanju sportsko zabavne manifestacije Sanjkaški kup Cmrok 2019. koja počinje sutra u 11 sati. Prijave su od 8 do 10 sati, a u 10.50 je svečano otvaranje. Ideja je da ovo natjecanje poprimi tradicionalni karakter i vođeni tom idejom pripremamo i ovo prvo izdanje manifestacije“, najavio je Tomić otkrivajući da će pobjednici svih kategorija dobiti medalje za prva tri mjesta te prigodne sponzorske nagrade dok će svim sudionicima pripasti posebne diplome za sudjelovanje na natjecanju.

„Broj autobusa s Kaptola i Britanskog trga biti će povećan tijekom natjecanja pa pozivamo građane da koriste linije javnog prijevoza za dolazak na Cmrok kako bi izbjegli nepotrebne gužve“, poručio je Tomić sugrađanima na kraju najavivši i dolazak brojnih poznatih lica koja će svojim prisustvom podržati ovo natjecanje.

„Ove godine još improviziramo no iduće godine nema improvizacije i napravit ćemo najbolje sanjkalište u Europi, jer ja ne znam raditi nego najbolje. Ove godine ćemo sugrađanima osigurati tri mjeseca na Cmroku a dogodine će imati četiri mjeseca. Uglavnom, radimo projekt najboljeg sanjkališta u Europi, sanjkalište koje će ostati generacijama u naslijeđe“, rekao je gradonačelnik Bandić pozvavši voditelja skijališta Sljeme Igora Žiljka da otkrije više detalja o projektu.

„Ideja gradonačelnika je bila da osiguramo pokretnu traku na Cmroku koja će biti dužine 110 metara i svu će djecu s dna livade Cmrok voditi na vrh brda. Također, plan je da se Cmrok podijeli po pola, jedan dio za sanjkaše a drugi dio za škole skijanja, a kad nauče skijati na ovoj livadi onda djeca mogu ići na Sljeme ili gdje već idu skijati s roditeljima ili školama. Nadam se da ćemo na ovoj livadi stvoriti neke nove pobjednike kupova i olimpijce. Inače, plan je osigurati i ljetni sadržaj na Cmroku tako da bi ovu livadu iskoristili do maksimuma“, otkrio je Žiljak.

Prijavnicu i propozicije natjecanja svi zainteresirani mogu skinuti na web stranici www.sportskiobjekti.hr te ispunjene donijeti na natjecanje tj. na pult za prijave. Za maloljetne osobe prijavni obrazac popunjava i potpisuje roditelj ili punoljetna osoba u pratnji. Prijavni obrazac će se moći popuniti i na info pultu za prijave na Cmroku, na dan natjecanja od 8 do 10 sati.

Na sudjelovanje u natjecanju su pozvani i štićenici Dječjeg doma Zagreb a oko podneva se očekuju i brojna poznata lica koja su podržala prvi Sanjkaški kup na Cmroku te će biti na raspolaganju voditelju programa Nevenu Pavlici za uključenja uživo na razglasu sanjkališta Cmrok. Za sada su svoj dolazak potvrdile HTV-ove voditeljice Nevena Rendeli i Marta Šimić Mrzlečki, operna pjevačica Sandra Bagarić, boksač Toni Filipi, karatist Ivan Kvesić, hrvači Neven i Nenad Žugaj, glazbenik Marko Lasić Nered, ravnatelj ZOO-a Damir Skok i dr. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni