Bandić: Multikulturalan, multietičan i multikonfesionalan Zagreb nema alternative

Bandić: Multikulturalan, multietičan i multikonfesionalan Zagreb nema alternative

Na poziv generalnog sekretara Srpskog kulturnog društva Prosvjeta Slobodana Živkovića, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić u četvrtak je u odmaralištu Cvrčak na otoku Viru posjetio djecu – pripadnike srpske nacionalne manjine koja pohađaju Ljetnu školu srpskog jezika i kulture Sava Mrkalj. Škola se već tradicionalno, odnosno 23. godinu zaredom, održava u organizaciji SKD Prosvjeta, uz sufinanciranje Grada Zagreba – Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zagreba.

Napomenuvši kako djeca često nisu dovoljno svjesna važnosti jezika i kulture a što je i cilj ovog projekta, gradonačelnik Bandić je dodao: »Zagreb smo izgradili po mjeri svih ljudi koji u njemu žive. Multikulturalan, multietičan i multikonfesionalan Zagreb nema alternative i to je moj najveći projekt u zadnjih 18,5 godina na koji sam izrazito ponosan«.

Zahvalivši gradonačelniku Bandiću i Gradu Zagrebu na podršci, Saša Milošević iz srpskog narodnog vijeća objasnio je da se odgojno- obrazovni rad Ljetne škole srpskog jezika i kulture odvija u dvije skupine učenika koji će sa svojim učiteljima boraviti sedam dana u odmaralištu. Ove je godine u Ljetnu školu prijavljeno ukupno 147 učenika iz cijele Hrvatske, koji tijekom boravka imaju priliku slušati predavanja, sudjelovati u radionicama i vježbama iz srpskog jezika, geografije, povijesti, glazbene i likovne kulture, kaligrafije i folklornih aktivnosti.

Odgojno-obrazovni rad s učenicima provodi ukupno 8 nastavnika, 2 studenta i voditeljica Ljetne škole. Nastavni plan i program odobren je od Agencije za odgoj i obrazovanje, a samu Ljetnu školu podržalo je i odobrilo nadležno Ministarstvo znanosti i obrazovanja. (zagreb.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni