Bandić može obavljati dužnost gradonačelnika, USKOK najavio žalbu

Bandić može obavljati dužnost gradonačelnika, USKOK najavio žalbu

“I dalje egzistira mjera zabrane uspostavljanja ili održavanja veze sa svjedocima koji još nisu ispitani u istrazi dok je istovremeno ukinuta zabrana obavljanja profesionalne djelatnosti gradonačelnika Grada Zagreba”, objavio je sud

Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda danas je i službeno odlučilo da Milan Bandić može obavljati gradonačelničku dužnost.

„Izvanraspravno vijeće djelomično je prihvatilo žalbu Milana Bandića na rješenje suca istrage kojim je odbio prijedlog obrane da mu se ukinu izrečene mjere opreza. Tako i dalje egzistira mjera zabrane uspostavljanja ili održavanja veze sa svjedocima koji još nisu ispitani u istrazi dok je istovremeno ukinuta zabrana obavljanja profesionalne djelatnosti gradonačelnika Grada Zagreba. Pritom ostaje na snazi jamstvo u iznosu od 15.000.000,00 kuna kao garancija da isti neće ometati istragu koja se vodi protiv njega. Ovo rješenje uslijedilo je nakon odluke Ustavnog suda kojom je Bandić pušten na slobodu te je cjelokupni postupak vraćen u stadij u kojem je vijeće moralo ponovo razmatrati izrečene mjere opreza“, objavio je sud.

Uskokova tužiteljica Ksenija Krizman izjavila je da će se na takvu odluku žaliti nakon što ju dobiju napismeno. “Kada dobijemo odluku uložit ćemo žalbu, a što će biti odredit će vijeće”, rekla je novinarima okupljenima ispred zgrade suda na Zrinjevcu.

Podsjetimo, u petak je zahtjev Uskoka da se Milana Bandića vrati u Remetinec te da se oduzme 15 milijuna kuna jamčevine odbijen, od kada je gradonačelnik ponovno na slobodi a sada može nastaviti obavljati svoju dužnost.(zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni