Bandić ministrici Žalac kupio kremu, a ona njemu med

Bandić ministrici Žalac kupio kremu, a ona njemu med

Na Trgu bana Josipa Jelačića u srijedu je otvoren deseti sajam Hrvatski otočni proizvod koji traje do 14. ožujka. Otvaranju su nazočili zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, a sajam je posjetio i ministar uprave Lovro Kuščević. Ovom prilikom predstavit će se 24 otočna proizvođača s Hvara, Brača, Visa, Dugog otoka, Ugljana, Prvića, Krka, Raba, Paga, Korčule, Lastova, i Pelješca. Posjetitelji će moći razgledati i kupovati maslinova ulja, sireve, mariniranu ribu, vina, rakije i likere, med, slastice, eterična ulja, kozmetiku i suvenire te ostale specifične otočne proizvode.

Ministrica je kazala kako joj je iznimno drago što su se svi ovdje okupili i pritom se zahvalila Gradu Zagrebu i gradonačelniku što su zajedno u ovom projektu bilo da je riječ o predbožićno ili preduskršnje vrijeme. Nadodala je kako je oznaku »Hrvatski otočni proizvod« do sada dobilo 279 otočnih proizvođača za 880 proizvoda i proizvodnih linija, a posjetitelji će na Trgu imati priliku upoznati se sa svime što otočani rade i proizvode.

Istaknula je da su otočni proizvođači zakinuti zbog dislociranosti te misli da oba partnera to trebaju podupirati. Drago joj je da su spomenuti proizvođači česti gosti u Zagrebu te je pozvala sve građane da posjete sajam i u »mirisima mediterana«. Ministrica je uvjerena da proizvođači cijene i poštuju to što Ministarstvo za njih čini te da se nada da će spomenuti projekt jačati i u drugim dijelovima Hrvatske.

Novinare je zanimalo što konkretno znači oznajka »Hrvatski otočni proizvod«. Ministrica je pojasnila kako ova oznaka označava jednu određenu kvalitetu i pomaže u zajedničkom nastupu na tržištu s obzirom da pod tim brendom mogu sudjelovati na svim sajmovima u Europi i svijetu. Drži da proces do branda Hrvatskih otočni proizvod nije mukotrpan te misli da su u ministarstvu, ali i sami otočani njime zadovoljni.

Gradonačelnik Milan Bandić je kazao kako mu je drago zbog toga što su zajedno na istom projektu te da u projektu sudjeluje 24 otoka plus poluotok Pelješac.

»Prekrasno je biti na placu svih placeva i drago mi je da su otočani i težaci donijeli dio tih plodova na trpezu Zagreba«, poručio je Bandić.

Dodao je kako mu je drago da će sajam potrajati do iduće srijede, no još više mu je drago zbog lijepog vremena. U ali je kazao kako bi zbog toga svi mogli obući mornarske majice i da će Dalmatinci radi toga biti zadovoljni. Zaključio je kako je on odlučio iznenaditi ministricu te joj je kupio kremu, dok je ona njemu poklonila med.

Matej Knežević

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni