Bandić: Maksimirski stadion je vrući kesten kojeg sam naslijedio

Bandić: Maksimirski stadion je vrući kesten kojeg sam naslijedio

Silva Žele (SDP) ustvrdila je da je gradonačelnik svojom »predizbornom odlukom« o oprostu duga za prvi prometni prekršaj zapravo pozvao građane da nepropisno parkiraju automobile na invalidska mjesta

SDP-ov gradski zastupnik Dominik Etlinger u utorak je na aktualnom satu Gradske skupštine prozvao gradonačelnika Milana Bandića što u 16 godina nije ništa konkretno napravio po pitanju uređenja maksimirskog stadiona, optuživši ga istovremeno da je na njegovu obnovu potrošio 800 milijuna kuna.

»Zaboravili ste da smo vaši kolege iz stranke i ja to desetak godina radili zajedno. To mi nije bio prioritet iz razloga što nisam ja rušio da bih gradio, nego sam takvo naslijedio. To je vrući kesten«, odvratio je Badić podsjetivši kako su se neke stvari tamo ipak napravile (od bojanja pa do kupovine novih sjedalica). Najavio je i da sjeverna tribina od ljeta »ide u realizaciju«, a tamo će se napraviti centar za mlade za taj dio grada.

Bandić je dodao da je na stadion potrošeno 780 milijuna kuna, od čega su 570 milijuna, potrošili »oni prije njega«, dok je 200 milijuna kuna uloženo u sanaciju.

Silva Žele (SDP) ustvrdila je da je gradonačelnik svojom »predizbornom odlukom« o oprostu duga za prvi prometni prekršaj zapravo pozvao građane da nepropisno parkiraju automobile na invalidska mjesta i osobama s posebnim potrebama oduzimaju rezervirana mjesta koja im »život znače«.

Bandić pak kaže da se ne radi o predizbornoj odluci jer ona datira još iz siječnja 2015. »Naputak o oprostu prvog prekršaja u ZET, Zagrebparking i Gradski ured za promet poslao sam još prije dvije godine. Dobit ćete taj naputak i vidjet ćete da se to ne odnosi za invalidska mjesta. Za ta mjesta je odmah crveni karton«, poručio je gradonačelnik.

»Iz koje ste vi ono stranke? HNS-a?«, upitao je retorički Bandić, a nakon što su mu iz dvorane odgovorili da je riječ o SDP-ovoj gradskoj zastupnici ustvrdio je da je to ionako – »ista stvar«. Zaključio je da mu zastupnica svojim pitanjima namješta zicere na volej, kakve mu ne bi nabacio ni sam Messi.

SDP-ov Tin Pažur javio se po pitanju škole u Križanićevoj u kojoj je krajem prošle godine zbog pucanja prozora ozlijeđen jedan učenik pa ga je zanimalo kada će objekt biti do kraja saniran. Gradonačelniku je predložio da, kad već razmišlja o uvođenju uniformi, razmotri i mogućnost uvođenja kaciga u školama.

Bandić je ustvrdio da je preostalo za urediti još 15 posto nesaniranih prozorskih otvora. Zbog lošeg stanja stolarije optužio je ravnatelje škola koji je nisu valjano održavali, a drvo traži redovito bojanje, inače se osuši i popuca.

»Nemojte mi namigivati, modern sam, ali ne toliko…«

Dominik Etlinger je gradonačelnika Bandića prozvao zbog toga što je mnogo puta građanima obećao završetak obnove stadiona u Maksimiru. »Obećate, zaspete pa zaboravite. Vi zaboravljate, ali građani pamte. Postoji jedna poslovica u koju vjerujem: Prevari me jednom, sram te bilo, prevari me dvaput sram me bilo. Građane grada Zagreba nitko neće moći prevariti šest puta«, zaključio je Etlinger koji je odlazeći s govornice nekome namignuo.

Gradonačelnik Bandić na to je odvratio: »Zašto mi namigujete? Nemojte to raditi, shvatit ću to doslovno. Ja jesam moderan, ali nisam toliko«.

 (B. J.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni