Bandić: “Koliko god oni lagali, mi ćemo tisuću puta više reći istinu”

Bandić: “Koliko god oni lagali, mi ćemo tisuću puta više reći istinu”

(Savjetnica gradonačelnika Vesna Kusin, Milan Bandić i pročelnica Mirka Jozić [druga slijeva] režu vrpcu na otvorenju novog prostora Tehnološkog parka na ZV-u, 7. 4. 2017.)

Mirka Jozić je odgovorila kako je odluka o izdvajanju ZET-a i Velesajma iz ZGH  jučer stupila na snagu te bi se to moglo u prosincu naći na zastupničkim klupama. Zaključila je kako je potrebno naglasiti da se ZET i Velesajam izdvajaju sa svom opremom, ali obvezama i potraživanjima

Uoči nadolazeće sjednice Gradske skupštine u Gradskoj upravi u srijedu je održana konferencija na kojoj su se novinarima obratili gradonačelnik Milan Bandić i pročelnika Gradskog ureda za gospodarstvo Mirka Jozić. Novinare je zanimalo da mišljenje gradonačelnika po pitanju proračuna, budući ga je oporba prozvala da nije realan, ni racionalan, a niti socijalan. Gradonačelnik je rekao da ne bi želio to komentirati, već da želi odgovarati na cjelovita pitanja.

»Nisam ni tijekom kampanje s njima debatirao, a još manje ću komentirati njihove komentare. Ja imam previše godina da bi to komentirao«, poručio je.

Nadodao je kako bi on da je na mjestu oporbe bio konstruktivan te bi rekao ono što valja i ukazao na ono što je manje dobro te eventualno treba poboljšati. Kazao je da će, bude li dobrih prijedloga, neke usvojiti i u drugom čitanju proračuna. Dodao je da je Grad ponovno ostao bez 400 milijuna kuna zbog božićnih poklona, no da se moralo tome pokoriti.
Kako niti predstojeća sjednica vrlo vjerojatno neće proći bez ideologije, novinare je zanimalo kako će se gradonačelnik postaviti po pitanju zahtjeva stranke Neovisnih za Hrvatsku glede njihova zahtjeva za micanjem biste Ive Lole Ribara. Gradonačelnik je odgovorio kako odgovor sprema stručna služba te da će »kolege iz Neovisnih za Hrvatsku na sjednici dobiti odgovor«. Nadodao je kako je političkim rječnikom za njega Drugi svjetski rat gotova stvar.

»Legitimno je to što ljudi žele, budući da je riječ o demokraciji. Ali ja nisam u teatru, iako bih bio jedan od najboljih hrvatskih glumaca«, rekao je gradonačelnik Bandić.

Pročelnica Mirka Jozić osvrnula se na stanove za znanstvene novake u naselju Podbrežje. Izjavila je kako je u novinama pročitala brojne neistine glede ove teme, što kako tvrdi nema veze s onim što su oni doista uputili u Gradsku skupštinu. Pozvala je sve da pročitaju gradsku odluku o tome da te ustvrdila kako Grad ne minira znanstvene novake, već i i dalje subvencionira s dva posto kamate na kredite. »Za sve koji su zainteresirani i zadovoljavaju kriterije mogu se do 31. prosinca javiti na otvoren poziv«, poručila je.

Jozić je svjesna kako si veliki dio znanstvenih novaka ne može priuštiti ovakve kredite, bez obzira na cijenu tržišnu cijenu stana. U nadi da 201 stan ne ostane prazan, pročelnica Jozić je napomenula da je fokus i dalje na mladim, obrazovanim ljudima, kao što to model zagrebačke stanogradnje i predviđa. Kaže kako joj je žao što novinari često pitaju same zastupnike, ali ne i predlagatelje koji raspolažu dokumentom kojim se to može potkrijepiti.

Na govornicu se vratio i gradonačelnik, koji se osvrnuo na spomenute medijske istupe gradskih zastupnika. »Koliko god oni lagali, mi ćemo tisuću puta više reći istinu«, poručio je. Bandić tvrdi kako se spomenuti kritičari nadaju da će se izbori sutra poništiti i da će se ići u novu kampanju. Ali on zbog toga nije zabrinut: »Uvijek vjerujem u kliker naših sugrađana da ne vjeruju spomenutim lažima«.

Gradonačelnik je rekao kako Gradska uprava stavlja naglasak na gradnju Kongresnog centra, ali ne idućih dvije godine, jer to mora biti logičan nastavak nakon gradnje Zračne luke Zagreb i izgradnje tramvajske pruge do nje. Kaže kako je Grad kupio nekretnine u vrijednosti 300 milijuna kuna te se nada da će pronaći partnere i prostorno plansku dokumentaciju te na tom projektu zaposliti što više ljudi. Tim će se novcem, rekao je pokušati pokrpati rupe u proračunu.

Novinare je konačno zanimalo kada će se pred gradskim zastupnicima naći izdvajanje ZET-a i Zagrebačkog velesajma iz Holdinga. Mirka Jozić je odgovorila kako je ta odluka jučer stupila na snagu te kako bi se to moglo biti u prosincu naći na zastupničkim klupama. Zaključila je kako je potrebno naglasiti da se ZET i Velesajam izdvajaju sa svom opremom, ali obvezama i potraživanjima koja se tiču njih.

Matej Knežević

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni