Bandić kaže da odvoz otpada možda neće poskupjeti

Bandić kaže da odvoz otpada možda neće poskupjeti

Najavio je i gradnju novih podzemnih garaža u centru grada

U gradskoj palači Dverce danas je potpisana Povelja o prijateljstvu Zagreba i Daruvara. Povelju su potpisali gradonačelnici Damir Lneniček i Milan Bandić koji je nakon potpisivanja novinarima izjavio da u Zagrebu možda ipak neće doći do poskupljenja Čistoćine usluge odvoza otpada.

Gradonačelnik Bandić je naveo tri razloga zašto Zagreb kao glavni grad Hrvatske s Daruvarom potpisuje Povelju o prijateljstvu i suradnji: „Prvi razlog je što Daruvar kao i Zagreb živi solidarnost, rad, zajedništvo, multikulturalnost i mulietičnost. Drugi razlog je što je Daruvar blizu Zagreba i toliko je šansi da Zagrepčani posjete Daruvar i iskoriste njegove prednosti. To su lječilišni turizam, sport ili suradnja u upravljanju javnim poslovima u interesu Zagreba. Treći je razlog je da su me naši prijatelji iz Češke besede u Šubićevoj ulici toliko osvojili da sam subjektivan kad je Daruvar u pitanju”.

Dodao je da u Daruvaru i u njegovoj okolici živi najviše Čeha u Republici Hrvatskoj koji su se duboko utkalli u povijest Daruvara, Zagreba i Hrvatske.

Zahvalio je saborskom zastupniku Vladimiru Bileku koji je inicirao potpisivanje Povelje.

Gradonačelnik Lneniček je spomenuo intenzivnu dvogodišnju suradnju sa Zagrebom.

„Ovo je povijesna prilika i posebna čast Daruvaru da bude prijatelj Grada Zagreba, s obzirom na građane Daruvara koji se školuju, rade i studiraju u Zagrebu. Još jedna je poveznica da je Daruvar središte češke nacionalne manjine i drago nam je što je Zagreb to prepoznao“, rekao je Lneniček. Napomenuo je kako je Grad Zagreb pozvan da bude partner na međunarodnoj izložbi vina koja se održava svake godine.

„Uz ljekovitu izvornu termalnu vodu, dobru kapljicu pozivam građane Zagreba da posjete sat i pol vožnje udaljen Daruvar, najljepši mali grad kontinentalne Hrvatske,“ poručio je Lneniček.

Novinari su nakon potpisivanja gradonačelnika Bandića upitali kada će i koliko poskupiti odvoz otpada u Zagrebu, nakon što je najava poskupljenje izazvala negodovanje kod građana.

„Učinit ćemo sve da ne poskupi ili ako bude moralo, da to bude što manje. Vi ćete biti prvi informirani, odnosno građani putem vas”, odgovorio je Bandić.

Prokomentirao je i medijske napise o gradnji novih javnih garaža u centru grada, potvrdivši da će novih garaža ipak biti te će se one graditi koliko bude potrebno.

“Sigurno da ćemo graditi garaže u centru grada koliko bude potrebno da promet u mirovanju bude optimalniji”, rekao je Bandić i dodao kako je bitno da je u Gradskoj skupštini srušena “suluda ideja” da se Generalnim urbanističkim planom zabrani izgradnja garaža u centru. “Time smo otvorili uvijete da možemo projektirati”, kaže Bandić.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni