Bandić kao radnik Zrinjevca kosio travu na Trgu žrtava fašizma

Bandić kao radnik Zrinjevca kosio travu na Trgu žrtava fašizma

Jedni mu zviždali i vikali »Sramota«!, drugi ga bodrili povicima »Bravo Milane!«

Nakon završetka kontroverzne obnove Trga žrtava fašizma zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u petak je u poslijepodnevnim satima u društvu radnika Zrinjevca prvom košnje trave službeno otvorio trg, par sati nakon što je na Županijskom sudu u Zagrbu oslobođen optužbi u aferi »Štandovi«. Pritom se i sam odjenuo kao radnik spomenutog gradskog komunalnog poduzeća.

Podsjetimo, USKOK je zagrebačkog gradonačelnika teretio da je sa svojim suradnikom Ivicom Lovrićem i voditeljicom ‘Tržnica Zagreb’ Zdenkom Palac udruzi ‘U ime obitelji’ priskrbio nezakonitu korist od najmanje 308 tisuća kuna ustupajući im bez naknade štandove na kojima su prikupljali potpise za referendum o promjeni izbornog zakona.

Gradonačelnik je stoga imao dva razloga za slavlje – oslobađajuću presudu i Trg žrtava fašizma uređen po svom ukusu. No ni ovom prigodom nije izostala reakcija nezadovoljnih građana koji su tjednima prosvjedovali protiv »devastacije« Trga žrtava fašizma, okupljeni oko inicijative »Vratite magnoliju«. Oni su gradonačelnika dočekali zviždaljkama i sirenama, skandirajući »Sramota!«. U trenutku kada su prosvjednici pokušali gradonačelniku ispriječiti put prema kosilici ne bi li osujetili njegov performans s kosilicom, došlo je do naguravanja između jednog od njih i čovjeka iz Bandićevog osiguranja.

S druge strane, oko gradonačelnika se okupilo društvo njegovih mnogobrojnih suradnika i djelatnika Zagrebačkog holdinga koji su skandiranjem »Bravo Milane!« odobravali dok je Bandić kosio, no ipak je zbog tenzija među okupljenima košnja završila vrlo brzo, vjerojatno ranije nego što je bilo planirano, a izostala je i uobičajena gradonačelnikova izjava za medije.

Košnja ja započela u 17 sati pri čemu je gradonačelniku Milanu Bandiću pomagao direktor Zrinjevca Igor Toljan.  


(Zg-magazin)