Bandić: Izmjena radnog i izbornog zakonodavstva je preduvjet da Hrvatska bude uspješna

Bandić: Izmjena radnog i izbornog zakonodavstva je preduvjet da Hrvatska bude uspješna

Naglasio je da je izmjena tih dvaju zakona preduvjet da Hrvatska bude uspješna kao Švicarska i Njemačka zajedno te da bez toga nema hrvatske perspektive

Predsjednik Stranke rada i solidarnosti Milan Bandić, zajedno s kandidatima s liste za europske izbore u subotu je na Trgu bana Josipa Jelačića obišao manifestaciju „Dani Hrvatskog pršuta 2019.”, koja se prvi put održava u Zagrebu.

Tom prilikom komentirao je i situaciju u državi rekavši da bi u Hrvatskoj bilo puno bolje da ima više rada, solidarnosti i zajedništva, a manje politikanstva i spinova.

„Ja ću biti sretan čovjek kada se dvije stvari dogode u Hrvatskoj, a to je da jedna Vlada dobije tri mandata i da od zemlje napravi Švicarsku i Njemačku za 10-12 godina. Drugo je da se promjene dva zakona, Izborni zakon, gdje bi se najmanje s 30 posto preferencijalno direktno glasalo za ljude, a manje za liste koje se skrajaju u politbiroima političkih stranaka te izmjeni radno zakonodavstvo kako bi se odredili jasni kriteriji za nagrađivanje. Da se nagrade oni koji delaju, a oni koji ne da se sankcioniraju. Za to nema hrabrosti niti jedan premijer do sada”, rekao je Bandić.

Naglasio je da izmjena tih dvaju zakona preduvjet da Hrvatska bude uspješna kao Švicarska i Njemačka zajedno te da bez toga nema hrvatske perspektive.

Bandić se osvrnuo i na europske izbore pa je istaknuo da njegu stranku karakteriziraju tri stvari. Kazao je da su na njihovoj listi za europske izbore 11 kandidata koji su nestranačke osobe, kao što je i nositeljica liste, a samo je Jelena Pavičić Vukičević članica njegove stranke. Među kandidatima polovica njih su profesori i doktori znanosti.

Bandić je rekao da je njegova stranka stavila nacionalne interese ispred stranačkih. „Nećemo biti poslušne sluge, kopirati ono što iz Bruxellesa dolazi i preuzimati naputke, nego ćemo predstavljati istinske hrvatske interese“, poručio je Bandić. Dodao je da njegova stranka daje prednost sposobnima, a ne podobnima te se pohvalio da je njegovih šest mandata kao gradonačelnika Zagreba i nastalo na toj filozofiji jer, kako kaže, da je gledao svoje suradnike po podobnosti osvojio bi samo jedan mandat.

„Zamislite Vladu Hrvatske da ima šest mandata, mi bi već bili bogatiji od Njemačke i Švicarske zajedno. Nažalost, za to nema snage. Kadrovira se po stranačkoj podobnosti, liste se stvaraju u politbiroima političkih stranaka. Da se Tito probudi i on bi se ugodno iznenadio koje poteze vuku dvije najače stranke“, istaknuo je Bandić.

Na upit novinara nije htio komentirati medijske natpise o obnovi kućica s dva toaleta za 299 tisuća kuna.

„Ja se ne bavim WC-ima, tamo je služba, mjesni odbor i Zrinjevac. Ne bavim se efemernim stvarima, pustite gradonačelnika koji je otac grada da se bavi važnim pitanjima. Ja sam se usredotočio na Zagreb City, Zagrepčanku, spomenik dr. Franji Tuđmanu i domovini, to su projekti gradonačelnika. Državnici donose poteze za generacije, a političari za mandat. Ja sam se nauživao mandata“, izjavio je Bandić.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni