Bandić: Ideju za polusatnu kartu ZET-a dobio sam od sugrađanke

Bandić: Ideju za polusatnu kartu ZET-a dobio sam od sugrađanke

Gradonačelnik Milan Bandić u petak je, u Palači Dverce, gdje je dodjeljivao Stipendije Grada Zagreba za deficitarna obrtnička zanimanja novinarima prokomentirao razloge uvođenja polusatne vozne karte ZET-a. Naime, oporbeni gradski političari tvrde da je riječ o predizbornoj odluci Milana Bandića, što on opovrgava.

»Što se tiče istine kako je došlo do toga da uvedemo polusatnu kartu za četiri kune, jednom sam prilikom na Jelačić placu susreo jednu našu poštovanu sugrađanku, koja je tom prilikom išla s Dolca na Kvaternikov trg jer na Dolcu nije pronašla neku namirnicu koju je htjela kupiti. Tada mi je rekla da bi bilo jako dobro da za kratku vožnju može kupiti tramvajsku kartu za četiri, pet kuna. Doista, vi ste s Trga bana Jelačića na Kvaternikovu trgu za deset minuta. Vratio sam se u ured i sazvao svoje suradnike da razmotrimo prijedlog. Eto, tako je to krenulo. I kao što znate, od 2. veljače imamo u prodaji polusatnu kartu po četiri kune koja je više nego dobro primljena kod građana Zagreba. I hvala Bogu da je tako. Držim da često treba slušati naše sugrađane, poslušati njihove dobre i pametne prijedloge i onda ih i primijeniti u praksi«, rekao je gradonačelnik i zahvalio sugrađanki na, kako je rekao, odličnom prijedlogu.

»Ako ju uspijem pronaći, naime, zaboravio sam ju zatražiti broj telefona, dodijelit ću joj Medalju Grada Zagreba. Zaslužila ju je ovim sjajnim prijedlogom«, dodao je Bandić rekavši kako gradonačelnik nije sam po sebi mudar i pametan, nego je on pametan ako sluša pametnije i mudrije od sebe, »a to su naši sugrađani«.

SDP, međutim predlaže da se umanji i cijena ZET-ovih mjesečnih pokaza, što je gradonačelnik Milan Bandić prokomentirao riječima kako u predizborno vrijeme svi sve predlažu i/ili obećavaju.

»U predizborno vrijeme ćemo čuti svakakvih prijedloga, svega – iluzija, lažnih obećanja, zidanja kula u oblacima i tako dalje. Ja da sam tako radio ne bih dobio pet mandata i zato ću ostati čvrsto na zemlji i raditi ono što se može. To znači biti realan i izvršiti ono što sam obećao bez obzira je li to vrijeme prije ili nakon izbora. Nikada niti jednu mjeru nismo uveli a da smo ju onda nakon izbora mijenjali«, poručio je zagrebački gradonačelnik. (M. F.)