Bandić i Plenković posjetili kardinala Bozanića

Bandić i Plenković posjetili kardinala Bozanića

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u utrorak je u pratnji zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i nadležnih iz gradskih službi obišao prostore Nadbiskupskog dvora koji je oštećen u nedjeljnom potresu.

Preliminarni zaključci obilaska pokazuju znatna oštećenja konstrukcijske naravi zbog kojih će biti potrebna opsežna prostorna obnova zbog čega u prostorijama Nadbiskupskoga dvora nije moguće živjeti niti obavljati nikakve djelatnosti.

Kardinal Bozanić privremeno se nalazi u Nadbiskupskome bogoslovnom sjemeništu, a u tijeku je i traženje adekvatnih prostora kako bi sve institucije Zagrebačke nadbiskupije, koje su dosad djelovale u prostorima Nadbiskupskoga dvora, mogle nastaviti svoj rad.

Kardinal Bozanić zahvalio je gradonačelniku Grada Zagreba i nadležnima iz gradskih službi te svima koji u ovim teškim trenucima pomažu stradalima u potresu i oboljelima od koronavirusa. „Čovjek je najvažniji, ljudski život je najvažniji. Mi ne znamo što je sve u naumu Božjem i kojim nas putevima i znakovima vodi”, poručio je Kardinal.

Njega je u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu u Zagrebu sinoć posjetio i predsjednik Vlade Andrej Plenković s kojim je razgovarao i potresu i aktualnom stanju pandemije koronavirusa.

Na početku susreta kardinal Bozanić i predsjednik Vlade Plenković spomenuli su se pokojne Anamarije Carević koja je preminula od posljedica nedjeljnog potresa koji je pogodio Grad Zagreb i okolicu. U nastavku razgovora kardinal Bozanić i premijer Plenković osvrnuli su se na posljedice razornog potresa te veliku štetu nastalu na sakralnim objektima Zagrebačke nadbiskupije, kao i na aktualno stanje pandemije koje od svih čimbenika društva te građana traži najvišu razinu odgovornosti, međusobnu solidarnost i djela ljubavi, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni