Bandić i njegova stranka povukli 71 amandman na GUP

Bandić i njegova stranka povukli 71 amandman na GUP

Zamjenica gradonačelnika Majić molila je HDZ-ovce da povuku i svoje amandmane, a zamjenica Pavičič Vukičević je pojasnila da su gradonačelnikovi amandmani bili reakcija na HDZ-ove

Gradonačelnik Milan Bandić i njegova BM 365 – Stranka rada i solidarnosti su povukli sve svoje amandmane (njih ukupno 71) na izmjene i dopune zagrebačkog Generalnog urbanističkog plana, izvjestio je na početku današnjeg nastavka sjednice Gradske skupštine njen predsjednik Drago Prgomet. Zagrebački HDZ je pak povukao četiri od 15 podnesenih amandmana.

Unatoč molbama zamjenice gradonačelnika Olivere Majić da povuku i preostale amandmane iz HDZ-a su poručili da to neće učiniti.

Predsjednik Kluba gradskih zastupnika HDZ-a Kazimir Ilijaš je u pauzi sjednice izjavio da njegova stranka stoji iza 11 preostalih amandmana. U slučaju da se ti amandmani zadrže na dnevnom redu Skupštine i budu usvojeni, bit će proslijeđeni na usuglašavanje u Ministarstvo graditeljstva.

Zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević je za govornicom Skupštine rekla da je gradonačelnik bio podnio amandmane kao reakciju na 15 amandmana HDZ-a te je pozvala koalicijske partnere da i oni povuku sve svoje amandmane, za koje su, kako je rekla, doznali iz medija.

Gradonačelnik Milan Bandić je  nakon susreta s gradonačelnikom Čazme Dinkom Pirakom s kojim je danas u zgradi Gradske uprave potpisao Povelju o suradnji i prijateljstvu dvaju gradova novinarima ponovio da su povukli sve amandmane koje su imali jer amandmani nisu bili njegova ideja već ideja HDZ-a.

Situaciju je prokometirao i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković koji tvrdi da su svi amandmani HDZ-a konstruktivini i koliko mu je poznato za opće dobro i na korist grada. „Čak je i opozicija u Skupštini rekla da su dobri, pa ne vidim zašto mi te amandmane ne bi usvojili”, rekao je Plenković.

Istaknuo je da svi amandmani prema proceduri moraju proći verifikaciju Ministarstva graditeljstva, te ne vidi razloga za njihovo neusvajanje budu li sukladni zakonima. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni