Bandić i Lavrov na otvorenju nove zgrade Veleposlanstva Ruske federacije

Bandić i Lavrov na otvorenju nove zgrade Veleposlanstva Ruske federacije

(Foto: zagreb.hr)

Lavrov je ovom prigodom Bandiću uručio priznanje čelnika Republike Sjeverne Osetije – Alanije

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov nazočili su današnjem otvorenju nove zgrade Veleposlanstva Ruske Federacije u Bosanskoj ulici 53.

»Prijateljstvo između Zagreba, Moskve, Sankt-Peterburga i Sjeverne Osetije traje 21 godinu«, poručio je Bandić te podsjetio na dobru suradnju dviju država. »Drago mi je da je prvi čovjek ruske diplomacije, ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov posjetio Zagreb i sastao se s najvišim predstavnicima vlasti u Republici Hrvatskoj«, dodao je.

Lavrov je pak ovom prigodom Bandiću uručio priznanje čelnika Republike Sjeverne Osetije – Alanije, odnosno zahvalu na pomoći i podršci koju pruža stanovnicima grada Beslana pogođenim tragedijom u rujnu 2004. , kada je u terorističkom napadu na osnovnu školu stradalo više stotina stanovnika tog grada. Podsjetimo, od 2004. djeca iz Beslana u organizaciji Grada Zagreba tradicionalno ljetuju u Hrvatskoj.

Izrazivši zahvalnost na pozivu da posjeti Sjevernu Osetiju, gradonačelnik Bandić je istaknuo da je u razgovoru s ministrom Lavrovom uputio i pozdrave predsjedniku Vladimiru Putinu koji mu je uručio orden za prijateljstvo dviju zemalja.

Na otvorenju su bili i bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović kao i ministar vanjskih i europskih poslova RH Gordan Grlić Radman, koji je ujedno domaćin cijelog posjeta ruske delegacije. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni