“Bandić i HDZ igraju poker amandmanima na GUP”

“Bandić i HDZ igraju poker amandmanima na GUP”

Predsjednik Kluba zastupnika lijevog bloka u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Tomislav Tomašević u četvrtak je nakon podnošenja amandmana na Generalni urbanistički plan ustvrdio kako je „danas umrlo prostorno planiranje u Hrvatskoj”.

„Trenutni postupak izmjene GUP-a traje četiri i pol godine da bi nakon dvije javne rasprave i tri vraćanja GUP-a na doradu sam gradonačelnik, koji GUP i izrađuje, stavio 6 amandmana na svoj prijedlog, a njegovi zastupnici su predali 65 amandmana. I svih tih 71 amandman je uz dodatnih 15 od HDZa predano u postupak danas na samoj sjednici Skupštine kako ni zastupnici oporbe ni struka ni mediji ne bi imali vremena analizirati kome se sve tim amandmanima pogoduje”, prokomentirao je Tomašević na svom Facebook profilu.

Tomašević navodi kako je prvi čovjek HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković odlučio amandmanima blefirati kao u pokeru i odgoditi GUP nakon unutarstranačkih izbora, a Bandić je taj blef prozreo i podigao ulog sa svojih 70 amandmana, „pa nek trgovina počne”.

„Kad je bal neka je maskenbal! Uvjeren sam da će građani znati kazniti najsramotniju političku nekretninsku trgovinu u povijesti Hrvatske i da su ovo zadnji očajnički potezi vlasti koja zna da su joj dani odbrojani!”, zaključuje Tomašević u svojoj objavi.

(ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni