Bandić HDZ-u: Nećete me ucjenjivati, vidjet ćemo tko će ostati u koaliciji u Zagrebu, ali i na državnoj razini

Bandić HDZ-u: Nećete me ucjenjivati, vidjet ćemo tko će ostati u koaliciji u Zagrebu, ali i na državnoj razini

»Kolege koji su izgubili izbore u Gradu bi željeli voditi Grad. E to neće proći!«, odlučan je bio gradonačelnik

Tijekom izglasavanja dnevnog reda današnje sjednice Gradske skupštine iz redova HDZ-a gradonačelniku Milanu Bandiću je upućeno pitanje kako može dopustiti da određene gradske urede vode pročelnici protiv kojih su podignute optužnice.

Naime, HDZ je kao dio vladajuće skupštinske koalicije najavio da će odbiti prijedlog natječaja za održavanje javne rasvjete u Zagrebu. To je izazvalo snažnu reakciju gradonačelnika Bandića koji je nakon toga doveo u pitanje i samu koaliciju, kako na gradskoj, tako i na državnoj razini te otvoreno doveo u pitanje i koaliciju s HDZ-om u Hrvatskom saboru.

Najavio je kako će “Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti” do iduće sjednice, odnosno do srpnja odlučiti tko je s njima u koaliciji u Zagrebu, a tko nije.

Poručio je kako se neće dati ucjenjivati i naglasio da je Zagrebom upravljao i s mnogo manjim brojem gradskih zastupnika nego što ih ima sada.

»Mi ćemo znati tko je u koaliciji a tko nije. Moramo to podvući! Ali ne samo ovdje nego onda i na državnoj razini. Neće Grad Zagreb voditi Skupština, a je neću voditi Skupštinu!«, rekao je Bandić te još jednom ponovio posljednju rečenicu.

»Kolege koji su izgubili izbore u Gradu bi željeli voditi Grad. E to neće proći! Ako znate nešto o gradonačelniku i njegovim suradnicima, onda to izvolite prijaviti nadležnim institucijama, a nemojte o tome ovdje lamentirati«, odlučan je bio gradonačelnik. (B. J.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni