Bandić: GUP će biti usvojen u prosincu

Bandić: GUP će biti usvojen u prosincu

“Može ići na doradu ako treba i tri puta”

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u petak je izrazio uvjerenost da će Generalni urbanistički plan (GUP) u prosincu biti na sjednici gradske Skupštine i da će biti usvojen, prenosi Telegram.

Izmjene zagrebačkog GUP-a kojima bi se omogućila izgradnja tzv. Zagrebačkog Manhattana ponovno danas nisu dobile suglasnost Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja, koje drži da dokumentaciju i elaborat treba dopuniti i dodatno doraditi.

Novu situaciju oko GUP-a gradonačelnik je komentirao nakon predstavljanja zimske službe, no na pitanje smatra li da ga je HDZ prevario vezano uz GUP, nije odgovorio.

»Ja ne znam o čemu pričate. GUP će biti usvojen sukladno poslovniku, statutu i pozitivnim zakonskim propisima«, odgovorio je Bandić, piše Telegram.

GUP, kaže, može ići na doradu ako treba i tri puta, samo da ga se na kraju usvoji.

Ustvrdio je kako je jednako u interesu gradonačelnika, ministra Predraga Štromara i predsjednika Vlade Andreja Plenkovića da se zagrebački GUP usvoji i krenu investicije, »da dobijemo plaće jer ako toga nema, nema ni Zagreba«.

Svoje je obraćanje »začinio« biblijskim citatom: »Blago siromašnima duhom, njihovo kraljevstvo je nebesko. Eto. Blago siromašnima duhom, njihovo je kraljevstvo nebesko.« (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni