Bandić: Gradnja kampa na Sveticama započinje nakon otvaranja bazena

Bandić: Gradnja kampa na Sveticama započinje nakon otvaranja bazena

Zanimljivo je da je aktualni sat obilježio rekordno mali broj pitanja gradskih zastupnika, njih samo devet, koja su postavljali  zastupnici SDP-a zbog čega se nameće pitanje hoće li se Bandićevi zastupnici u Saboru prikloniti HDZ-u

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na današnjem je aktualnom satu Gradske skupštine najavio kako će radovi na Sportsko-rekreacijskom centru Svetice početi kada se završi bazen, odnosno u ožujku iduće godine.

Navedeno je pitanje postavio potpredsjednik Gradske skupštine Davor Bernardić (SDP) koji je kazao kako je na tom prostoru i dalje šikara, te ga je zanimalo kada se može očekivati obećani rekreacijski prostor za građane, kamp za nogometaše te igralište za atletičare.

„Radovi će početi kada se završi bazen, koncem ožujka iduće godine. Tamo su tri projekta koja se moraju završiti – bazen, sportsko-rekreacijski centar s nogometnim kampom Hrvatskog nogometnog saveza te dovršetak sjeverne i zapadne tribine Dinamovog stadiona, koje će se urediti u 2017. godini“, kazao je Bandić sarkastično zahvalivši Bernardiću o „brizi za tijek radova“.

Bandić je također poručio Bernardiću kako je SDP „jako bio za kamp HNS-a”, kao i za „prolaz Cvjetni, a sada parkiraju tamo”, te za fontane „na kojima se sada slikaju kada se netko ženi”.

Tijekom aktualnog sata SDP-ovog zastupnika Dominika Etlingera zanimalo je kada će svi građani biti spojeni na pročišćavač otpadnih voda, „pošto je to jedan od razloga zašto plaćamo skuplju vodu“. Naime, ugovorom s koncesionarom određena je fiksna naknada bez obzira koliko se vode pročistilo.

„Nitko ne plaća tko nije spojen na pročišćivač, a do polovice iduće godine će svi biti povezani i tada će se plaćati“, odgovorio je Bandić.

Pitanja postavljali samo SDP-ovi zastupnici

Gradski zastupnik Dan Špicer upozorio je kako drugi dio ulice Drežnik u Brezovici nije asfaltiran posljednje tri godine, te je sve još raskopano.

„Dio ceste je uređen što je Bandić svečano otvorio, no drugi dio podsjeća na vojno polje. Tamo živi oko 400 ljudi, a pitanje je što će biti kada krene ozbiljna kiša i snijeg“, naveo je Špicer.

Gradonačelnik je odgovorio kako je u posljednja tri mjeseca 28 puta bio u Brezovici.

„Tamo ima za asfaltirati 13.800 metara. Ja nisam čitao na Drini ćuprija, ja to radim. Uputite legitimni prijedlog, ne mogu suspendirati demokraciju, treba se obavijestiti mjesni odbor, a ne govoriti kao neki manekeni u Skupštini. Tamo do prije godine dana nije bilo ni vode ni odvodnje a sad ćemo nakon takvih radova to asfaltirati, odgovorio je Bandić.

Zanimljivo je da je aktualni sat obilježio rekordno mali broj pitanja gradskih zastupnika, njih samo devet, koja su postavljali samo zastupnici SDP-a zbog čega se nameće pitanje hoće li se Bandićevi zastupnici u Saboru prikloniti HDZ-u.

Upitan za komentar, Bandić je odgovorio da to znači „kako su konačno skužili da je bolje gradonačelniku ne raditi PR, pa ne postavljati pitanja“.

 

I. Conjar

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni