Bandić: Grad ne vode ni gđa. Paladino, niti USKOK

Bandić: Grad ne vode ni gđa. Paladino, niti USKOK

Najavio je da uskoro počinju radovi koji su zastali zbog određenih problema s dozvolama pa će se urediti park Iličkog placa, dok bi fontana trebala biti gotova za nekih 35 dana, kada stignu svi dijelovi. »Stvari idu svojim tijekom«, poručio je Bandić

Gradonačelnik Milan Bandić u srijedu je obišao gradilište na Britanskom trgu, gdje su obustavljeni radovi na izgradnji prometnog rotora, fontane, kao i planirano uređenje okolnog parka. Naime, Građevinska inspekcija je nakon nadzora provedenog po nalogu Državnog odvjetništva pokrenula zatvorila gradilište zbog utvrđenih nepravilnosti zatvorila. Na lokaciji su jučer bili samo radnici koji su ravnali teren iz sigurnosnih razloga.

Inspekcijskim nadzorom od 24. listopada utvrđeno je da Grad Zagreb kao investitor na Britanskom trgu izvodi građevinske radove bez glavnog projekta koji mora sadržavati i potvrde javnopravnih tijela. No 31. listopada Grad Zagreb je izdao pravomoćnu građevinsku dozvolu, koja obuhvaća i katastarske čestice na kojima je inspekcija već obavila nadzor pa će biti obavljen novi nazdor. Nakon toga gradilište će ponovno biti otvoreno, ako se pokaže da su ispunjeni svi zakonski uvjeti.

Gradonačelnik nije bio raspoložen okupljenim novinarima davati komentare na nastalu situaciju. »Inspekcija radi svoj posao«, kratko je kazao te od novinara zatražio da ga puste na miru.

No za Radio Sljeme jer izjavio kako se ovo ne bi dogodilo da nekome u Gradskoj upravi nije sigurna plaća.»Da nije plaća sigurna ne bi se to tako dogovorilo, ali 15.000 kuna će se uzeti, radili – ne radili. To je tako«.

Osvrnuo se i na istup zamjenice pročelnika Gradskog zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode dr. Zrinke Paladino koja je u medijima izjavila da se »Cvjetni trg događa i na Britancu«. »Niti gđa. Paladino niti USKOK ne vode ovaj grad. Vodi ga gradonačelnik koji je legitimno izabran i prisegao je da poštuje zakoni radi transparentno. Ispitat će se sve, vidjet će se. Ako je netko napravio grešku, odgovarat će. Koliko ja znam sve je lege artis«, poručio je Bandić.

Najavio je da uskoro počinju radovi koji su zastali zbog određenih problema s dozvolama pa će se urediti park Iličkog placa, dok bi fontana trebala biti gotova za nekih 35 dana, kada stignu svi dijelovi. »Stvari idu svojim tijekom«, poručio je Bandić.

No Paladino je u HTV-ovoj misiji Nedjeljom u dva ukazala na još jednu aferu – zahtjev za izgradnjom četiriju nebodera na granici s parkom Maksimir, koji je štićen kao kulturno dobro. Tamo je, prema njenim tvrdnjama, umjesto četverokatnica omogućena gradnja deveterokatnih zgrada. Predmet joj je došao na stol dok je pročelnik Zavoda Silvije Novak bio na godišnjem, a ona ga nije odobrila.

»Pustimo ljude da rade, poštujmo proceduru, zakone. Nemam se što tamo potezati jer znam da je sve u redu«, poručio je gradonačelnik gostujuću u emisiji Zagrebi po Zagrebu Radija Sljeme.

Ukazao je da sve odgovore dati pročelnik Novak. »Uvjeravam vas da je gđa. Paladino još uvijek samo zamjenica i službenica tog ureda, a svu odgovornost nosi pročelnik nadležnog ureda«, dodao je Bandić koji tvrdi da tamo nema niti jednog nebodera koji će se graditi, ali će biti zgrada od devet katova (iako se trebalo graditi na 12 katova), odnosno »onoliko koliko struka pokaže«.Gradonačelnik smatra da ako se poštuju zakon, struka i postojeći propisi i procedura treba pustiti ljude neka rade. (B. J.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni