Bandić: Godišnje će u Zagrebu biti obnovljeno 500 – 600 fasada

Bandić: Godišnje će u Zagrebu biti obnovljeno 500 – 600 fasada

»Do kraja svibnja ćemo montirati oko 50 skela mjesečno, što je 500 ili 600 fasada godišnje, a to znači polet građevinskog sektora u Zagrebu«, najavio je jutros gradonačelnik Milan Bandić prilikom obilaska višestambene zgrade u Bauerovoj ulici koja je obnovljena uz pomoć Gradskog projekta za obnovu pročelja u gradu Zagrebu.

»Grad sudjeluje s 80 % subvencije za obnovu uličnih pročelja i 60 % za ostala. Nove fasade ćemo premazati antigrafitnim sredstvom, a investicija od 3,5 do 4 milijarde kuna će zaposliti 7 do 8 tisuća građevinaca i to na barem deset godina. To je svojevrsni zagrebački „New Deal“ u sklopu kojeg će se obnoviti 3,5 tisuća pročelja na zgradama diljem grada«, rekao je gradonačelnik.

Kako je objasnio predstavnik stanara Silvano Pokrajec, na zgradi u Baurevoj ulici broj 24, osim sanacije uličnog i dvorišnog pročelja uz subvenciju Grada, promijenjeni su prozori, uveden je brzi internet, poboljšan je klimatizacijski sustav, a uskoro će radnici ugraditi i moderan lift.

»Iskoristili smo Gradski projekt obnove pročelja da u isto vrijeme izvršimo i ostale radove koje smo smatrali bitnima. Svi stanari su bili složni, sredstva smo skupili i uskoro ćemo stanovati u jednoj modernoj i energetski učinkovitoj zgradi«, rekao je Pokrajec. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni