Bandić: Epidemiološke mjere su dostatne, samo se moraju provoditi

Bandić: Epidemiološke mjere su dostatne, samo se moraju provoditi

Stožer civilne zaštite Grada Zagreba svaki je sat u kontaktu s Nacionalnim stožerom, rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u četvrtak nakon potpisivanja Ugovora o osnivanju Fonda za obnovu Zagreba i Krapinsko- zagorske i Zagrebačke županije. Naglasio je da se prati situacija te da će Gradski stožer provoditi mjere koje odredi Nacionalni stožer.

„ Mjere koje su propisane su dostatne ali ih se mora pridržavati. Neki se ne pridržavaju tih mjera”, rekao je Bandić. Spomenuo je da je svaki dan na terenu i vidi mlade i starije Zagrepčane koji ne nose maske.

„Apeliram na sve da budu odgovorniji, razumniji i razboritiji te da se pridržavaju mjera, drže fizičku distancu, nose maske i pridržavaju se minimalnih higijenskih mjera”, poručio je gradonačelnik.

Spomenuo je da je pri tri dana u Gradskoj upravi donesena odluka o kliznom radnom vremenu, u dvije smjene za one djelatnosti gdje se ne mogu osigurati epidemiološke mjere.

„Bojim se jedino kolapsa zdravstvenog sustava. Ne daj Bog da se virus koji je počeo ulaziti među zdravstvene djelatnike proširi. Tada ćemo ostati bez zdravstvenih kapaciteta“, istaknuo je Bandić.

 Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni