Bandić dodijelio udruzi ‘U ime obitelji’ prostor za pripremu referenduma

Bandić dodijelio udruzi ‘U ime obitelji’ prostor za pripremu referenduma

Ugovor o privremenom korištenju prostora zaključit će se s udrugom “U ime obitelji” kao javno-bilježnički akt na rok od jedne godine, a raskinut će se i prije isteka toga roka danom pravomoćnosti rješenja o utvrđivanju prava vlasništva tog prostora

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić dodijelio je udruzi “U ime obitelji” privremeno prostor za pripremu i organizaciju referenduma jer je to, kako je rekao, relevantna udruga koja ispunjava kriterije da dobije prostor. Novinare je uputio da se za sve ostale pojedinosti jave Gradskom uredu za imovinsko-pravne poslove, prenosi Hina.

U rješenju koje je potpisao Bandić navodi se da na temelju Statuta Grada Zagreba gradonačelnik 8. studenoga 2013. donio zaključak o besplatnom davanju prostora na privremeno korištenje udruzi “U ime obitelji” na četvrtom katu zgrade u Ulici kralja Zvonimira 17.

Riječ je o tri prostorije površine 57,25 četvornih metara i razmjernom dijelu zajedničkih prostorija (hodnik, kuhinja i zahod) površine 11,63 četvorna metara, ukupne površine 68,88 četvornih metara, za pripremu i organizaciju referenduma o pristupanju izmjenama Ustava na temelju inicijative udruge “U ime obitelji”. Korisnik ima pravo koristiti se i dvoranom (60,32 četvorna metra) s pomoćnom prostorijom (8,34 četvorna metra), prema međusobnom dogovoru s privremenim korisnicima prostora na četvrtom katu zgrade.

Ugovor o privremenom korištenju prostora zaključit će se s udrugom “U ime obitelji” kao javno-bilježnički akt na rok od jedne godine, a raskinut će se i prije isteka toga roka danom pravomoćnosti rješenja o utvrđivanju prava vlasništva tog prostora, navodi se u rješenju koje je potpisao gradonačelnik Bandić.

U obrazloženju te odluke stoji kako je udruzi “U ime obitelji” – s obzirom na hitnost i mnoge aktivnosti kojima se bavi – neodgodivo potreban prostor (70-80 metara četvornih) kako bi mogla što bolje organizirati pripreme za referendum i druge potrebne aktivnosti te tako stajati na raspolaganju građanima Zagreba i Hrvatske. “Zbog svega navedenog, Ured gradonačelnika daje preporuku za dodjelu prostora udruzi ‘U ime obitelji'”, navodi se u dokumentu. (hina / zg-magazin)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni