Bandić: “Do ljeta na Velesajmu otvaramo Tehnološki park”

Bandić: “Do ljeta na Velesajmu otvaramo Tehnološki park”

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u ponedjeljak je sa suradnicima obišao kompleks centra za mlade poduzetnike HUB385 smješten u Petračićevoj ulici. Centar su osnovali Ivica Mudrinić, Ivana Šoljan i Ante Magzan.

Gradonačelnik je za obilaska rekao kako je Hrvatska mala zemlja koja ne može konkurirati teškoj industriji, ali može u visokoj tehnologiji. »Trebamo izvoziti znanje i proizvode s visokom dodatnom vrijednošću, a ovaj centar je primjer kako se to radi i kako mladim ljudima osigurati da ostanu u Hrvatskoj i rade svoj posao«, rekao je gradonačelnik Bandić, dodavši da je ovdje i zato da bi vidio što Grad i HUB385 mogu zajednički napraviti.

»Vjerujem da ćemo u sljedećih mjesec dana potpisati sporazum i raditi zajedno na poticanju znanosti i inovativnosti te zaposliti nove ljude«, najavio je gradonačelnik Bandić.

Naglasio je kako je do ljeta u planu otvaranje i Tehnološkog parka na Velesajmu s ciljem olakšanja poslovanja mladim poduzetnicima, koji će pružiti svu potrebnu infrastruktura za 364 radna mjesta.

»HUB385 je usmjeren prema velikim tvrtkama koje se bave informacijskim tehnologijama, ali i tvrtkama iz drugih industrija koje žele razvijati nova rješenja, sami ili uz pomoć ostalih stanara HUB385, rekao je suosnivač Mudrinić,« istaknuvši da Gradu mogu ponuditi korištenje ICT-a u unapređenju rada jer svi ovisimo o efikasnosti njegovih službi. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni