Bandić: Dijete treba odrastati uz oca i majku

Bandić: Dijete treba odrastati uz oca i majku

Kazao je i kako Zrinjevac završava prikupljanje i piljenje stabala koja su pala kad je Zagreb prije koji tjedan poharao ciklon Teodor te je najavio da će krajem sljedećeg tjedna podijeliti drva socijalno ugroženim građanima

Uoči sutrašnje sjednice Gradske skupštine na kojoj će se raspravljati o zagrebačkom proračunu za 2014. godinu , „teškom“ 6,89 milijardi kuna u Gradskoj upravi danas je održana konferencija za novinare na kojoj je gradonačelnik Milan Bandić ocijenio kako je proračun „realan“ te  da stvara uvjete za nove investicijske projekte i rast prihodovne strane proračuna.

“Moj stav je poznat. Najprirodniji ambijent u kojem dijete treba odrastati jest da ima tatu i mamu. Točka!“

Najavio je da od početka iduće godine počinju uštede u Gradskoj upravi i Zagrebačkom holdingu, a one još nisu unesene u prijedlog proračuna jer idući tjedan počinju „dugotrajni i mukotrpni pregovori“ sa sindikatima. Zbog toga će, rekao je Bandić, rebalans proračuna biti napravljen u siječnju iduće godine.

Tim rebalansom će se povećati i izdvajanja za mjesnu samoupravu,  za oko 20 %,  pa će Vijeća Gradskih  četvrti imati više novca za male komunalne akcije.  Plaće u gradskoj upravu i Zagrebačkom holdingu bit će umanjene u rasponu od 5 do 15 %, ovisno o razini primanja, objasnio je Bandić, dodajući kako će za najveći postotak biti smanjene najveće plaće, među njima i njegova.  Što se tiče novoga zapošljavanja u novoformiranom Uredu za legalizaciju, odvratio je da će se tamo zaposliti ljudi koliko je potrebno kako bi se posao mogao napraviti u zakonski predviđenom roku, a da će javnost biti informirana o svakom novom zapošljavanju.

Otpad po količini, a ne kvadraturi stana

Kad je pak riječ o promjenama u odvozu komunalnog otpada prijedlog  će biti pripremljen za iduću sjednicu Gradske skupštine, 19. prosinca, s tim da bi se s novim načinom odvoza i naplate otpada počelo od 1. srpnja.  Novom odlukom odvoz otpada će se plaćati po količini, umjesto po kvadraturi stambene površine korisnika usluge Čistoće, a dodatno će biti riješeno i pitanje odvajanja otpada. Bandić je kazao kako se cijeli plan još mora doraditi, a i Čistoći treba vremena za uvođenje promjena pa će se s provedbom ove odluke početi od 1. srpnja 2014. godine.

Rekao je i kako Zrinjevac završava prikupljanje i piljenje stabala koja su pala kad je Zagreb prije koji tjedan poharao ciklon Teodor te je najavio da će krajem sljedećeg tjedna podijeliti drva socijalno ugroženim građanima. Sakupit će se i stabla sa Sljemena, gdje se  za nevremena srušio velik broj stabala. Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom već je sastavio popis prioriteta kojima će drva biti podijeljena, a dijeljenje bi trebalo početi krajem idućeg tjedna. „Sirotinji četiri kubna metra drva znače jednu toplu zimu“, prokomentirao je gradonačelnik.

Bandićeva podrška referendumima

Na upit novinara hoće li izaći na referendum o braku, gradonačelnik Milan Bandić je odgovorio da će izaći, ali tek predvečer kad se vrati iz Budimpešte, gdje će biti na službenom putu. A na pitanje kako će glasati odgovorio je:“ Moj stav je poznat. Najprirodniji ambijent u kojem dijete treba odrastati jest da ima tatu i mamu. Točka!“ Prokomentirao je i moguće raspisivanje „referenduma o ćirilici“ rekavši da se situacija u Vukovaru ne bi ni dogodila da je on na čelu Hrvatske, kao „gradonačelnik Hrvatske“ „Da su popeglali Vukovar i Knin kao što smo mi Jelačić-plac, ne bi bilo ovakvih problema“ ustvrdio je i dodao: „Ja sam već potpisao.“

(B. J.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni