Bandić: Covid i potres su dva prioriteta za koje će biti novaca

Bandić: Covid i potres su dva prioriteta za koje će biti novaca

Pročelnica Jozić govorila je o trgovačkom društvu Blok Kvatrić koje bi se formiralo s ciljem revitalizacije gradskog prostora, ali bez korištenja novca iz gradskog proračuna…

Covid-19 i potres dva su prioriteta za koje će Grad Zagreb imati novaca, a radi se o 900 milijuna kuna iz Fonda fiskalnog izravnanja, poručio je danas gradonačelnik Milan Bandić na konferenciji za novinare u zgradi Gradske uprave.

Komentirajući osnivanje Fonda za obnovu od potresa Zagreba, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije što će se naći na dnevnom redu sutrašnje sjednice Gradske skupštine ustvrdio je da su to gradski novci poreznih obveznika Grada Zagreba. “Očekujemo od Vlade Republike Hrvatske da ih sada ne uzima Gradu Zagrebu”, rekao je Bandić. Dodao je da će novaca biti i za kapitalne projekte i za za stečena prava roditelja odgojitelja, umirovljenika, djece u osnovnim školama i dječjim vrtićima.

„Nećemo dirati niti u jedno stečeno pravo, nećemo ugroziti niti jedan kapitalni projekt kao što su Jarunski most, produženje Branimirove, a nećemo dovesti u pitanje ni Fond za solidarnost ni ono što treba za zdravlje vezano za Covid“, poručio je.

Na sjednici će se naći i osnivanje trgovačkog društva Blok Kvatrić, što je komentirala pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Mirka Jozić. Trgovačko društvo bi trebalo biti u stopostotnom vlasništvu Grada. Temeljni kapital je zemljište čija se vrijednost procjenjuje na 155 milijuna kuna.

„Cilj je da se taj blok revitalizira bez da se koriste sredstva iz proračuna Grada Zagreb. Planira se raspisati javni poziv za investitora koji bi to društvo dokapitalizirao, a bit će i komercijalnih i javnih sadržaja. Ovo je ogledni primjer kako se i drugi dijelovi grada mogu revitalizirati u smislu korištenja privatnog kapitala”, pojasnila je Jozić Dodala je da će interes Zagreba biti zadovoljen revitalizacijom tog područja grada, komunalnom naknadom u budućnosti, novim radnim mjestima, a bit će i 49 % dobiti od prodaje komercijalnih sadržaja.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni