Bandić: Cijena parkiranja u I. zoni trebala bi iznositi 25, a ne 6 kuna!

Bandić: Cijena parkiranja u I. zoni trebala bi iznositi 25, a ne 6 kuna!

Brumnić: Pred izbore pojeftinjujete parkiranje, a nakon izbora ga poskupljujete

Aktualnisat današnje sjednice Gradske skupštine prošao je uobičajeno burno. Gradonačelnik Milan Bandić bio je vidno iziritiran upitom, zapravo konstatacijom SDP-ova gradskog zastupnika Zvane Brumnića kako je najavljeno poskupljenje parkiranja neopravdano, pogotovo ako se uzme »nedovoljna kvaliteta« usluge javnog gradskog prijevoznika te loša prometna situacija u Zagrebu.

Brumnić je Bandića optužio da cijenu parkiranja spušta prije izbora, da bi ju nakon izbor ponovno podizao. »Zar ne mislite da je to nekorektno prema građanima?«, upitao je Brumnić, dodavši da će posljednjim poskupljenjem parkinga na javnim površinama i u garažama Zagrepčanima »uzeti« 100 milijuna kuna.

»Ja nikome ništa ne uzimam! Nego nastojimo valorizirati dizanjem cijene parkinga u prvoj zoni«, odvratio je gradonačelnik Bandić i dodao kako boi po njemu cijena parkiranja u prvoj zoni trebala iznositi 25, a ne sadašnjih 6 kuna.

»Probajte se parkirati kod Wiener Staatsopere (Bečka državna opera op. a.), tamo sat parkiranja košta 4 eura!«, napomenuo je Bandić.

Brumniću je kazao kako ga je »minirao« kada je predlagao gradnju garaže ispod HNK, a sada ga proziva zbog loše prometne situacije.

Gradski zastupnik Tomislav Stojak (HNS) je rekao kako se svi bave cijenom parkiranja i prijevoza, a nitko poskupljenjem smještaja u gradskim domovima za umirovljenike. Ustvrdio je kako je situacija u gradskim domovima daleko od idealne. Na smještaj se dugo čeka, kapaciteti domova su nedostatni s obzirom na potražnju, a usluga smještaja sada poskupljuje. Zaključio je da bi se za građane koji su zadužili ovaj grad trebalo iznaći novaca u gradskom proračunu pa da se to ne prelama preko njihovih leđa jer se to u budžetu baš i ne bi mnogo osjetilo.

Nestranački Marko Torjanac ukazao je na lošu financijsku situaciju u kojoj se našao Hrvatski glazbeni zavod te izrazio bojazan da će njegova zgrada ići u prodaju. No gradonačelnik ga je razuvjerio poručivši da Zavod neće ići na prodaju te da će i zgrada i djelatnost biti sačuvani. No rekao je kako zastupnik Torjanac opravdano puše na hladno, podsjetivši na slučajeve Gradske kavane koju je htio prisvojiti Miroslav Kutle u čemu ga je on spriječio te Kavane Corso, koju je Grad napokon dobio nazad od države.

Katarina Peović Vuković iz Radničke fronte upitala je što će Grad poduzeti glede prava radnika iz tvrtki koje su u stečaju (Kamensko, DIOKI i dr). Podsjetila je kako je gradonačelnik najavljivao da će razgovarati s radnicima tvrtki u stečaju, koji su zatražili da im se ustupi prvenstvo pri naplati potraživanja na račun isplate dugovanja za komunalnue naknade koju očekuje Grad.

Gradonačelnik Milan Bandić joj je rekao da će odgovor dobiti u pisanom obliku, a isti će odgovor dobiti i gradski zastupnik koji je prenio bojazan stanovnika Jelenovca koji strahuju da će se dio tamošnje park šume pretvoriti u građevinsku zonu te je zbog toga zatražio očitovanje gradonačelnika po tom pitanju.

Boris Jagačić

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni