Bandić: Budući rekreacijski centar treba povezati s parkom Maksimir

Bandić: Budući rekreacijski centar treba povezati s parkom Maksimir

Kamp na Sveticama odlazi u povijest te je novinare zanimalo što će se ondje nalaziti. Milan Bandić drži da nije svako zlo za zlo jer se nadao da će ondje HNS uložiti 200 milijuna kuna te kako se toga nisu držali nije preostalo drugo nego li da se raskine spomenuti ugovor

Matej Knežević

Uoči svake sjednice Gradske skupštine, dan ranije se održavaju Akti gradonačelnika, odnosno tiskovna konferencija gradonačelnika Milana Bandića u Gradskoj upravi. Tako da niti ova srijeda nije bila iznimka. Na samom početku, novinare je zanimalo kako gradonačelnik komentira da ga koalicijski partner i opozicija prozivaju zbog toga što se radi o identičnom dokumentu te da su iz njega izbačeni Podsused i Brezovica, a spomenute lokacije su izbačene iz prostornog plana. Gradonačelnik je rekao kako je on oduvijek bio lakonac, no pritom je čestitao novinaru koji je postavio pitanje: »Sami ste na njega odgovorili te da je to Vaše demokratsko pravo. Vi radite to na svome putu. Gradonačelnik je uputio prijedlog i očekuje da on prođe«.

No spomenuti novinar je bio ustrajan te ga je upitao, što ukoliko ne prođe, na što mu je odgovoreno da će ponovno uputiti isti prijedlog. Gradonačelnik je nadodao da neće komentirati koalicijske partnere i oporbu, no da će odgovoriti što je on po tom pitanju napravio. Kritičarima je poručio neka oni razmišljaju što će biti sa kontejnerima i novcima Europske unije.

Osim toga novinare je zanimala reakcija gradonačelnika vezano uz otpad i smanjenje plaća gradskim pročelnicima i savjetnicima, prijedlogu koji je inicijalno potekao od oporbe. Gradonačelnik je ponovio kako ne želi raditi besplatnu kampanju opoziciji te da će građani izabrati čija je ispravna politika i tko će biti na čelu, a tko ne.

»Problem oko službenih putovanja je običan spin«

Kamp na Sveticama odlazi u povijest te je novinare zanimalo što će se ondje nalaziti. Milan Bandić drži da nije svako zlo za zlo jer se nadao da će ondje Hrvatski nogometni savez uložiti 200 milijuna kuna te kako se oni toga nisu držali pa mu ništa drugo nije preostalo nego li da raskine spomenuti ugovor. Tvrdi kako će ondje u neko vrijeme niknuti najljepši rekreacijski centar koji je nužno povezati s parkom Maksimirom. Kaže da je ondje izgrađen bazen, uklonjeni su balon i ćevabdžinica te se čeka najbolja ponuda za ovu lokaciju.

Osvrnuo se i na svoja službena putovanja u Rim te kazao da je to smiješno. Pritom je nadodao da on nije ničiji žmigavac. Potom je izjavio: »Bit ću punoljetan na čelu Zagreba 1. 6. i radim samo u korist građana. Putovao sam na poziv gradonačelnika i Hrvata koji žive u gradovima-prijateljima, i bit će tako i ubuduće«, rekao je odgovarajući novinaru N1 televizije na pitanje o spornim putovanjima kojima se bavilo Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa.

Ponosan na gradske zastave

Osvrnuo se na gradske zastave pa Dodao je i kako je on »ponosan na zastave«. »Nadam se da smo ih postavili i pred svaku televizijsku redakciju. Znam da vas ne smetaju pa sam vam stavio da ih gledate s prozora – i europsku i zagrebačku i hrvatsku zastavu«, kazao je.

Potom se opet osvrnuo na putovanja u Rim te rekao kako »sve piše na stranici«. Ustvrdio je kako je riječ o sramotnom i žalosnom spinu koji je izašao iz nečije kuhinje. »Svi sve znaju, a sad su problem Bandićeva putovanja. Kaj god…«, zaključio je, dodajući na kraju kako o tome jesu li njegova putovanja skupa ili nisu odlučuju građani.

»Kad bih vas pitao, ne bih putovao nigdje. Idem gdje procijenim da trebam ići«, dodao je.

Osim toga, gradonačelnik je vrlo uzrujan odgovorio na pitanje glede uređenja Meštrovićevog paviljona na Trgu žrtava fašizma. Tvrdi kako svi papiri koje su tražili postoje na gradilištu i u nadležnom gradskom uredu. Potom je upitao kolegu novinara zašto se bavi poluinformacijama i nastoji uzbuditi javnost?

Kazao je kako sve što je Ministarstvo kulture tražilo, Grad je ispunio do zadnjeg papira. Pritom je odgovorio: »Vi to sve znate, ali imate zadaću da radite problem gdje ga ne treba. Meni je to izuzetno ozbiljno! Zašto vi mene mrzite, čemu to?! Zašto ne guramo kola naprijed da bolje živimo svi skupa?«

Gradonačelnik je zaključio, kako ne treba podcjenjivati građane te da »oni više cijene djela od riječi«.

Komentari su zatvoreni