Bandić bogatim dužnicima: “Prestanite zafrkavati gradonačelnika i platite!”

Bandić bogatim dužnicima: “Prestanite zafrkavati gradonačelnika i platite!”

Protivno najavama zagrebačkog gradonačlenika Milana Bandića, u medijima se pojavila informacija da su komunalni dugovi u iznosu do 10 000 kuna otpisani čak i milijunašima. Na popisu onih koji su se »omakli« kontroli ZGH i Gradskom uredu za gospodarstvo te su im oprošteni dugovi spram Grada i Holdinga našla su se nogometna imena kao što su Dino Drpić i Zdravko Mamić te suprug ministrice vanjskih poslova Zoran Burić.

Kako je informacija »iscurila« u medije, iz Holdinga i Gradske uprave su se na subotnjoj konferenciji za novinare ispričali za propust i najavili da takvog oprosta neće biti, situaciju prokomentirao i gradonačelnik Bandić, koji je u ponedjeljak simbolički otvorio radove na izgradnji novog objekta doma zdravlja u Lučkom.

»Neću nikoga smjenjivati. Službenici koji su napravili propust će moralno odgovarati«, poručio je gradonačelnik Bandić tom prilikom. 

Samu činjenicu da se ta informacija pojavila u medijima nazvao je spinom i pokušajem odvraćanja pozornosti s pravih problema.

On je iskritizirao Zakon o oproštenju dugova fizičkim osobama što je na snagu stupio u srpnju 2018. godine. Gradonačelnik tvrdi da je zakon manjkav. Smatra kako se ti ljudi ne bi pojavljivali na naslovnicama medija da je u Zakon bio uveden imovinski cenzus.

Pozvao je dužnike, »siromake«,  koji imaju vile vrijedne i po 5 milijun eura da podmire dugove prema Gradu i Holdingu, maknu se s naslovnica i »prestanu zafrkavati gradonačelnika«.

»Penzioneri kojima dajemo po 200 – 400 kuna pomoći, koji primaju socijalnu pomoć od države, svoje režije plaćaju redovito. Ali to je prije svega moralno pitanje«, rekao je Bandić. 

(ZG-magazin)