Bandić: Blaženka Divajk mi je najsimpatičnija od svih ministara u Vladi

Bandić: Blaženka Divajk mi je najsimpatičnija od svih ministara u Vladi

Aktualni sat današnje sjednice zagrebačke Gradske skupštine protekao je, među ostalim, u raspravi o (ne)kompetentnosti ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak.

Naime, gradski zastupnik Renato Petek (Naprijed Hrvatska! – Progresivni savez) apelirao je na gradonačelnika na pomoć oko djece s poteškoćama u razvoju, koja unatoč tome što je školska godina već započela nemaju pomoćnike u nastavi.

Budući da Ministarstvo još nije dalo suglasnost za sve pomoćnike u nastavi Petek pozvao je gradonačelnika da postigne dogovor s resornom ministricom Divjak kako djeca s posebnim potrebama ne bi postala »žrtve koalicijskog sukoba« na državnoj razini između Bandićeve stranke i ministrice Divjak.

Bandić mu je pak odvratio neka mu ne imputira sukob s ministricom koji ne postoji. »Ona je meni najsimpatičnija od svih ministara u Vladi«, tvrdi Bandić koji je Peteka upitao gdje mu je obraz da njemu postavlja pitanja vezano za posao koji treba odraditi ministrica.

»Gdje vam je obraz? Mene pitate za posao koji treba odraditi ministrica, a to nije odradila zato što mene ne podnosi«, konstatirao je Bandić koji smatra da je to što ona »ne zna i ne razumije svoj posao« problem predsjednika Vlade koji je drži, a ne njegov, Bandićev. »Pitajte njega, pitajte nju, pustite Bandića da radi svoj posao«, dodao je.

Renato Petek koji inače stoji iza inicijative »Škola za sve« rekao je kako se slaže da je posrijedi »nerad ministrice Divjak« jer Ministarstvo tokom ljeta nije odradilo svoj posao, za razliku od Grada Zagreba koji napreduje po pitanju školstva, no ostao je pri tome da ne treba potencirati sukob koji će se prelomiti na djeci.

SDP-ovog Mateja Mišića zanimalo je tko je i zašto ručno prepravljao tekst Memoranduma o razumijevanju, koji je podloga za gradnju megaprojekta »Zagrebački Manhattan«.

Bandić tvrdi kako se radi o »ispravku tipfelera«, a ne o sadržajnim izmjenama. Ponovio je da se radi o neobvezujućem dokumentu, koji ne obavezuje niti jedno potpisnika, što je i Mišiću dobro poznato te je izrazio žaljenje što je uopće javno objavio poslovnu tajnu. (B. J.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni