Balkonski prosvjed protiv aktualnog gradonačelnika

Balkonski prosvjed protiv aktualnog gradonačelnika

(Naslovna fotografija: www.zagreb.hr)

Građanska inicijativa „Zagreb te zove” poziva građane da danas u 19 sati izađu na svoje prozore i balkone i uključe se u još jedan u nizu prosvjeda protiv aktualnog gradonačelnika Milana Bandića.

U Inicijativi smatraju kako gradonačelnik „nije dorastao” aktualnoj kriznoj situaciji s obzirom na nedavni potres i COVID-19 pandemiju.

„U ovim teškim vremenima kada volonteri, udruge i inicijative rade od 0-24 kako bi pomogli svome gradu, gradonačelnik mu okreće leđa samouvjeren u činjenici da su zabranjena javna okupljanja i ruga se građanima”, poručila je Gordana Pasanec iz Inicijative.

Stoga poziva građane da u petak 3. 4. 2020. uzmu zviždaljke, objese transparente i lupaju nečim zvučnim.

„Neka nas čuje i on i vladajući, koji s obzirom na krizno razdoblje mogu gradonačelnika smijeniti s dužnosti”, dodaje Pasanec.

Budući da javna okupljanja i govori trenutno nisu mogući, Inicijativa objavljuje video izjave podrške prosvjedu. Građanima su se putem njih do sada obratili gradski zastupnici Tomislav Stojak, Tomislav Tomašević, Marko Torjanac i Matej Mišić, arhitektica dr. sc. Marina Pavković, glumac Damir Šaban, komičarka Marina Orsag te predsjednica braniteljske udruge VIDRA Vesne Grgić.

Inače, oporba je s obzirom na izvanrednu situaciju u Zagrebu te navodne gradonačelnikove izjave da nema niti kune za obnovu grada zatražila hitno sazivanje sjednice Gradske skupštine. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni