Bal Hrvata u Gornjoj Austriji

Bal Hrvata u Gornjoj Austriji

Proteklog vikenda, u subotu, 4. veljače, gradonačelnikova izaslanica Biserka Bucković, posebna viša savjetnica gradonačelnika je službeno posjetila Linz (Austrija). Poziv na tradicionalni Bal Hrvata u Gornjoj Austriji gradonačelniku je uputio Mate Šimunović, predsjednik Hrvatske zajednice Linz. U sklopu službenog programa, uz ostale visoke goste, Bucković se prisutnima u ime gradonačelnika obratila riječima:

Prenosim vam najsrdačnije pozdrave iz Grada Zagreba i od gradonačelnika Milana Bandića koji se najiskrenije raduje svakom ovakvom druženju Hrvata izvan domovine i prijatelja Hrvatske. Zajednica je spona između dvaju naroda i dviju kultura i svojim aktivnostima, iz generacije u generaciju nastoji prenositi tradicionalne hrvatske vrjednote i na tome putu treba ustrajati. Znate i sami da Grad Zagreb ima osobit senzibilitet prema Hrvatima izvan domovine  koji se ističu svojim djelovanjem.

Uz Matu Šimunovića, predsjednika Hrvatske zajednice Linz i Zorana Bjelobrka, predsjednika Hrvatskog centra svečanosti su nazočili gospodin Klaus Luger, gradonačelnik Linza i gospodin Wolfgang Kaufmann, počasni konzul Republike Hrvatske u Austriji. Na svečanosti je izaslanica Bucković gradonačelniku Linza uručila pismo gradonačelnika Milana Bandića kojim ga poziva da sa suradnicima tijekom ove godine posjeti Zagreb kako bi nastavili razgovore o suradnji dvaju gradova, a što su ih započeli 2013. u Linzu.

(Zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni