Bakić: Zašto imamo toliko ekonomista? Jer te tako najlakše uhljebiš u državi

Bakić: Zašto imamo toliko ekonomista? Jer te tako najlakše uhljebiš u državi

Poduzetnik Bakić je tijekom gostovanja u emisiji Hrvatskog radija kazao kako poslodavci jasno svaki dan govore koji su im kadrovi potrebni, dok Mile Živkić smatra da nisu ni poduzetnici potpuno spremni sudjelovati u kreiranju radnih potreba

U povodu zadnjeg dana srednjoškolskog obrazovanja u četvrtak se u emisiji Hrvatskog radija “U mreži prvog” raspravljalo o našem obrazovnom sustavu i o tome jesu li mladi spremni za tržišnu utakmicu, a gostovali su Neven Budak, Boris Jokić, Mile Živkić, Sanja Crnković-Pozaić i Nenad Bakić.

„Mi zaboravljamo da je uvjerljivo najveći poslodavac u državi – država. Obrazovni sustav koji je blisko vezan s državom zapravo se ponaša savršeno racionalno, on proizvodi ona zanimanja koja su nama u privatnom sektoru čudna, zašto toliko ekonomista? Pa zato jer se s tim najlakše uhljebiš u državi“, kazao je poduzetnik Nenad Bakić.

Tvrdi da poslodavci vrlo jasno svaki dan govore što im treba. “Poslodavci traže programere, kojima rastu plaće, dakle evidentno je da programera fali. Poslodavac je i država, ona treba komunicirati prema obrazovnom sustavu”.

Mile Živkić misli da ipak i poslodavci imaju svoj dio odgovornosti u ovoj priči. Možemo se složiti da obrazovni sustav dijelom ne isporučuje radnike sa znanjima, ali nisu ni poslodavci spremni sudjelovati u kreiranju radnih potreba. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni