Bakačeva postaje dječje skijalište

Bakačeva postaje dječje skijalište

Prijave se zaprimaju (samo) na licu mjesta od sutra (petak, 6. siječnja) od 14 sati kada započinje škola

Nakon završetka natjecanja Snježna kraljica, od 6. siječnja do 15. siječnja na skijaškoj stazi u Bakačevoj mali će Zagrepčani moći učiti skijati, u okviru kampanje Međunarodne skijaške federacije – FIS Bring Children to the Snow. S obzirom na više upita koje smo zaprimili od čitatelja lako se može zaključiti da kod roditelja vlada popriličan interes za poduku skijanja. No valja napomenuti da poduka za njihove mališane neće biti besplatna (sat poduke skijanja košta 150 kuna).

Na početku staze je postavljena info kućica koju neće biti teško uočiti, a u njoj će biti treneri, oprema i osoba koja će na licu mjesta zaprimati prijave. Iz sigurnosnih razloga, na stazi odjednom ne može biti više od 20 djece ili odraslih u grupi. Prijave se zaprimaju od sutra (petak, 6. siječnja) od 14 sati kada započinje škola. Skijalište će inače ostalim danima (nevezano radi li se o vikendu ili radnom danu) biti otvoreno od 9 do 21 sat. Škola skijanja za djecu radit će u terminima od 11 do 16 sati, a za odrasle od 16 do 19, tj. 21 sat.

Valja napomenuti da Zagrebački skijaški savez nema veze s organizacijom ove škole, budući da je koncesiju dobio Ski & Snowboard klub Maksimir. Prijave su moguće samo osobno, na licu mjesta u spomenutoj info kućici na Kaptolu, tj. na početku staze.

Za sve koji dolaze sa svojom skijaškom ili snowboard opremom spuštanje niz stazu će biti besplatno, a građani će se moći skijalištem spuštati u grupama od maksimalno 20 ljudi s izmjenama svakih 15 minuta. Za one koji nemaju svoju opremu, biti će omogućen najam skijaške i snowboard opreme po simboličnim cijenama.

Na skijalištu će se 6. i 7. siječnja provoditi testiranja skija i snowboarda, a 8. siječnja od 12 sati na programu je dječje skijaško natjecanje, dok će 14. siječnja od 14 do 21 sat bit će napravljen mali snježni park.

Posljednjeg dana, 15. siječnja obilježit će se FIS-ov World Snow Day posebnim zabavnim programom punim iznenađenja.

Cjenik poduke skijanja za djecu možete preuzeti ovdje (pdf). (MeFu/BoJa)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni