Bager pred Gradskom upravom

Bager pred Gradskom upravom

Ministarstvu kulture su uputili dopis kojim se predlaže pokretanje odgovarajućih prekršajnih postupaka zbog rušenja Paromlina.

Kako bi upozorili na nezakonito rušenje Paromlina stranka “Za grad” jutros je pred zgradu Gradske uprave parkirala bager. Stranka je osim ovog simboličnog performansa podnijela kaznenu prijavu protiv nepoznate osobe zbog sumnje da je rušenjem Paromlina počinjeno kazneno djelo oštećenja i nedozvoljenog izvoza kulturnog dobra. Ministarstvu kulture su uputili dopis kojim se predlaže pokretanje odgovarajućih prekršajnih postupaka zbog rušenja Paromlina.

Naime, prošlog je petka srušen dimnjak nekadašnjeg Paromlina, koji je izgrađen 1916. godine i koji je bio dio zaštićenog kompleksa.

“Mi smo htjeli pokazati da građani mogu uzvratiti istom mjerom i simbolično dovesti bager ispred Gradske uprave, da pokažemo što se zapravo ovdje treba rušiti. Oni ruše ovo kulturno dobro pod izlikom da je opasno za građane, a mi smatramo da puno veća opasnost stoluje u Gradskoj upravi. Prijavu smo podnijeli zato što je grad Zagreb zakonom obavezan brinuti o kulturnom dobru, a naš gradonačelnik koji je na vlasti već 12 godina nije ništa poduzeo da se to kulturno dobro sanira i to pokazuje njegov stvarni odnos prema vrijednoj arhitekturi u ovom gradu”, rekao je Svibor Jančić iz stranke “Za grad”.  (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni