Bačić: Važan je način na koji se Filipović prezentira gradu, a ne zna li ćrilicu

Bačić: Važan je način na koji se Filipović prezentira gradu, a ne zna li ćrilicu

…ili je fan Balaševića

„Gospodin Filipović se nije kandidirao za glazbenog kritičara, nego za gradonačelnika Zagreba”, kazao je Bačić

Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZ-a održalo je sinoć u središnjici stranke zajedničku sjednicu na kojoj se između ostalog razgovaralo i o nadolazećim lokalnim izborima.

Uoči sjednice potpredsjednik HDZ-a Branko Bačić je rekao novinarima da su definirani kandidati za čelna mjesta na razini županija i gradova te će ih predsjednici županijskih organizacija predstaviti članovima Predsjedništva i Nacionalnog vijeća.

Bačić se osvrnuo na izjavu HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika Zagreba Davora Filipovića, koji je na pitanje treba li se u Zagrebu posvetiti ulica pokojnom Dorđi Balaševiću odgovorio da ne zna ćirilicu.

„Čude me brojne ocjene koje sam čitao o tom njegovom nastupu. Gospodin Filipović se nije kandidirao za glazbenog kritičara, nego za gradonačelnika Zagreba”, kazao je Bačić. Izrazio je uvjerenje da građane Zagreba zanima stav Filipovića o obnovi Zagreba nakon potresa, da ih zanima kako će biti uređen promet u gradu Zagrebu, kako će se urediti školstvo, dječji vrtići…

„Ne vidim ništa sporno u tome ako gospodin Filipović kao mlad čovjek nije kroz svoje osnovno obrazovanje učio ćirilicu i kaže da ne pozna čirilićno pismo i sdruge strane, ako nije fan glazbenog opusa Dođe Balaševića da ne zna tekst pojedine pjesme i stih u pojedinoj pjesmi“, izjavio je Bačić. Smatra da je važan način na koji se Filipović prezentira gradu u dijelu koje predstavljaju ovlasti Grada Zagreba.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni