Bačić: Demokratsko je pravo iskazivati nezadovoljstvo na mirnom prosvjedu

Bačić: Demokratsko je pravo iskazivati nezadovoljstvo na mirnom prosvjedu

(Foto: HDZ)

Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZ- u ponedjeljak je održalo zajedničku sjednicu na kojoj su analizirani prošlotjedni politički događaji.

Nakon sjednice izjavu medijima su dali predsjednik saborskog Kluba HDZ-a Branko Bačić i ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica.

„Osim na dolazak francuskog predsjednika Macrona i potpisivanje ugovora o kupnji aviona Rafale posebno smo se osvrnuli na prošlotjedni podatak Hrvatskog zavoda za statistiku o rastu BDP-a od 15,8 posto u trećem kvartalu”, rekao je Bačić. Naglasio je kako je Hrvatska među članicama Europske unije prva u rastu BDP-a u protekla tri kvartala. Ustvrdio je da taj podatak jasno govori o radu Vlade u najtežoj zdravstvenoj, posljedično i gospodarskoj krizi od Domovinskog rata.

Spomenuo je da je na sjednici potpredsjednik Vlade Davor Božinović izvijestio o novim mjerama Nacionalnog stožera civilne zaštite vezano uz ulazak u Hrvatsku ne bi li se suzbilo širenje novog (omikron) soja koronavirusa, koji se već pojavio u nekim zemljama Europe.

Bačić se osvrnuo i na prosvjed protiv COVID potvrda i najavu prosvjednika da će ovaj utorak tijelima blokirati Markov trg.

„Živimo u demokraciji, demokratsko pravo svih građana je da iskazuju nezadovoljstvo, ali na mirnom prosvjedu. S druge strane, pravo nas drugih je da dođemo na posao i izvršavamo svoje radne obveze ”, rekao je Bačić. Dodao je kako se ne boji da u narednim danima Hrvatski sabor ili bilo koje državno tijelo neće normalno funkcionirati.

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica prokomentirao je prošlotjedni napad u središtu Zagreba na strane djelatnike tvrtke Rimac automobili.

„HDZ osuđuje takav ispad. Ono što radi gospodin Rimac je hvalevrijedno za i gospodarstvo i Hrvatsku, za prepoznatljivost Hrvatske izvan granica. Iz Vlade su kontaktirali gospodina Rimca i dali mu punu podršku”, istaknuo je Malenica.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni