Azil Dumovec ukrašen grafitima ekipe Pimp my pump

Azil Dumovec ukrašen grafitima ekipe Pimp my pump

Boris Bare, osnivač ove udruge ujedno je i autor zanimljivog ‘psećeg’ vizuala

Azil za napuštene životinje Dumovec odsad je dom najnovijeg projekta grupe Pimp my pump. Veliki zid skloništa ukrašava originalni grafit koji prikazuje dva simpatična psa i plemenitu poruku koja potiče odgovorno postupanje prema kućnim ljubimcima.

Iz trešnjevačkog umjetničkog kolektiva Pimp my pump rado su se odazvali pozivu azila Dumovec da oplemene prostor skloništa jer su dosad nebrojeno puta sudjelovali u raznim humanitarnim akcijama i projektima. Boris Bare, osnivač ove udruge ujedno je i autor zanimljivog ‘psećeg’ vizuala.

Ni velike vrućine nisu omele dečke iz Pimp my pump da svoju ideju pretoče u pravo umjetničko djelo. Zid sad oslikan grafitima je dio velike zgrade u skloništu koja je privremeni dom gotovo 200 napuštenih pasa koji čekaju priliku za udomljenje.

Redovitim akcijama i programima edukacije radi se na podizanju svijesti građana o odgovornom postupanju prema kućnim ljubimcima. Uspjeh u svojem radu sklonište u velikoj mjeri duguje udomiteljima pasa i građanima koji redovito podržavaju ovakve akcije.

Također, ulaganjem u sam prostor skloništa, oplemenjuje se prostor u kojem životinje borave, čime se njihov boravak u azilu čini ugodnijim. Tako je u proteklih nekoliko godina izgrađena ograđena šetnica, agility poligon, sjenica, dodatni boksovi i dr.

Grafiti su samo posljednji dodatak, a nakon ove uspješne suradnje otvaraju se nove ideje kako uz pomoć grafita napraviti azil Dumovec još ljepšim.

Boris i Robert Kustos Ljubanović napisali su na svoj rad – Every dog deserves a home. Not every home deserves a dog. (Svaki pas zaslužuje dom. Ne zaslužuje svaki dom psa.) što je jasna poruka onoga što djelatnici i volonteri skloništa rade svakodnevno.

A kako je izgledao cijeli proces možete pogledati ovdje: https://www.youtube.com/watch?v=T_a1J482Wug

(zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni