Avanturističkim trilerom Arktik započinje 9. Fantastic Zagreb Film Festival

Avanturističkim trilerom Arktik započinje 9. Fantastic Zagreb Film Festival

Ljetna pozornica Tuškanac će od 27. lipnja do 7. srpnja biti domaćin 9. izdanja Fantastic Zagreb Film Festivala, koji će biti otvoren prikazivanjem avanturističkog trilera Arktik, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare. Riječ je o filmu kojega kritika svrstava u sam vrh filmova o preživljavanju, a kojem naslovnu ulogu tumači danski glumac Mads Mikkelsen.

Festival posvećen žanrovima kao što su znanstvena fantastika, triler, fantasy, horor, anime, akcija i avantura nastavlja se u petak, 28. 6. filmom Dina – pješčani planet, nezaboravnim SF klasikom iz 1984. u režiji Davida Lyncha.

Subota 29. 6. rezervirana je za spektakularni švedski postapokaliptični SF triler Nezamislivo koji donosi priču o misterioznim napadima na tu skandinavsku zemlju dok je u nedjelju, 30. 6. na programu djelo Waltera Hilla Ratnici podzemlja, film koji ove godine obilježava 40-godišnjicu.

Direktor FZFF-a Stjepan Hundić je na konferenciji za novinare istaknuo da festival i ove godine nudi fantastične svjetske festivalske hitove kao i kultne žanrovske evergreene.

»Od premijera izdvojio bih japansko anime remek-djelo Mirai velikog Mamoru Hosode, švedski SF space spektakl Aniara, američki indie retro SF hit Planet nade (Prospect) i sjajan dokumentarac Alien: Porijeklo (Memory: The Origins Of Alien) o korijenima remek-djela Ridleya Scotta Osmi putnik (Alien) iz 1979. koji prikazujemo u programu Fantastic Retro. Od ostalih klasika ove godine gledamo i revolucionarnog Terminatora Jamesa Camerona, legendarne Gole u sedlu Dennisa Hoppera, nezaboravni vestern Divlja horda Sama Peckinpaha i genijalnu crnu komediju Dr. Strangelove ili: Kako sam naučio ne brinuti i zavolio bombu velikog Stanleya Kubricka«, nabrojao je Hundić.

»Od kada je centar 2016. preuzeo upravljanje lokacijom ljetne pozornice velika nam je čast što svake godine uz ostale filmske sadržaje prikazujemo i filmove na najljepšem kinu na otvorenom koje donosi Fantastic Zagreb Film Festival«, poručila je ravnateljica Centra za kulturu i film Augusta Cesarca Maja Jurić Ivoš.

Kompletan filmski program, cijene ulaznica i ostale informacije dostupne su na mrežnoj stranici festivala: https://2019.fantastic-zagreb.com/hr/ (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni