Autopraona Ritmo obranila naslov prvaka SOKAZ-a

Autopraona Ritmo obranila naslov prvaka SOKAZ-a

Jedini poraz su ubilježili od ekipe STK Ritmo – Vidra, koja je osvojila drugo mjesto s 9 pobjeda i 4 neriješena rezultata skupivši 31 bod

Završeno je 122. prvenstvo SOKAZ-a (Udruge stolnotenisača rekreativaca Zagreba) – proljeće 2015. godine. U muškoj konkurenciji je momčad Autopraone Ritmo obranila naslov prvaka (u sastavu Miroslav Taboršak, Stjepan Šantić, Miljenko Radočaj i Dominik Klarić) s 12 pobjeda i 1 porazom osvojivši 36 bodova. Jedini poraz su ubilježili od ekipe STK Ritmo – Vidra (u sastavu Davorin Pongrac, Branko Orišković i Domagoj Stepan), koja je osvojila drugo mjesto s 9 pobjeda i 4 neriješena rezultata skupivši 31 bod.

Neriješeno su igrali s momčadima Identalie, Južne Trešnjevke – Butterfly te www.nabava.net i www.graviola.hr. Treće mjesto je osvojio sastav Identalie (u sastavu Nikola Kašić, Dubravko Tomašić i Dino Grozdek) s 10 pobjeda, jednim neriješenim rezultatom i 2 poraza osvojivši također 31 bod, ali su u međusobnom susretu s drugoplasiranom ekipom STK Ritmo – Vidra koji je završen neriješenim rezultatom osvojili jedan set manje (19:20). Izgubili su od momčadi Autopraona Ritmo i Južna Trešnjevka – Butterfly.

Kronološkim redom izdvojene su tri utakmice koje su krojile vrh tablice. U 2. kolu je Autopraona Ritmo pobjedila Identaliu s 8:2. Miroslav Taboršak i Stjepan Šantić su pobijedili u sva 3 meča, a Miljenko Radočaj u 2 . Dominik Klarić je izgubio od Nikole Kašića, a drugi meč je Identalia izborila u igri parova gdje su Dino Grozdek i Nikola Kašić pobjedili Dominika Klarića i Stjepana Šantića.

U 9. kolu su ekipa Identalia i momčad STK Ritmo – Vidra odigrale neriješeno 5:5. U toj utakmici za domaćina Identaliu Nikola Kašić i Dubravko Tomašić su ubilježili po 2 pobjede i 1 poraz, a Dino Grozdek 1 pobjedu i 2 poraza. Za STK Ritmo – Vidra Davorin Pongrac je ubilježio sve 3 pobjede, jednu je nadodao Branko Orišković, dok je Domagoj Stepan izgubio sva 3 meča. Par STK Ritmo – Vidra (Domagoj Stepan i Branko Orišković) je pobijedio par Identalie (Nikola Kašić i Dino Grozdek) i utakmica je završila rezultatom 5:5. U tom susretu je STK Ritmo – Vidra osvojio set više (20:19) i u konačnici im je to omogućilo plasman na drugo mjesto. Treća utakmica odlučujuća za plasman na vrhu tablice odigrana je u 12. kolu.

Jedini poraz u ligi

U njoj je ekipa STK Ritmo – Vidra pobijedila momčad Autopraone Ritmo, nanijevši im jedini poraz u ligi, sa 6:4. Zanimljivo je da tu utakmicu za Autopraonu Ritmo nije odigrao objektivno najkvalitetniji igrač SOKAZ-a Miroslav Taboršak. Za STK Ritmo – Vidra su Davorin Pongrac i Branko Orišković ubilježili po 2 pobjede i 1 poraz, dok je Domagoj Stepan dobio jednu partiju protiv Dominika Klarića i ubilježio 2 poraza. Za Autopraonu Ritmo je Stjepan Šantić ubilježio sve 3 pobjede, Miljenko Radočaj 1 pobjedu i 2 poraza, a Dominik Klarić je izgubio sva 3 meča.

U parovima su igrači STK Ritmo – Vidra (Domagoj Stepan i Branko Orišković) pobijedili par Autopraone Ritmo (Dominik Klarić i Stjepan Šantić), te time ubilježili pobjedu u utakmici od 6:4.

Četvrto mjesto u ligi je osvojila momčad Južna Trešnjevka – Butterfly s 8 pobjeda, 2 neriješena rezultata i 3 poraza osvojivši 26 bodova, dok je petoplasirana bila ekipa Mladosti s 7 pobjeda, 1 neriješenim rezultatom i 5 poraza skupivši 22 boda. Na šesto mjesto se plasirao sastav www.nabava.net sa 6 pobjeda, 3 neriješena rezultata i 4 poraza skupivši 21 bod, dok je sedmoplasirana bila ekipa Agronomski fakultet I. s 7 pobjeda i 6 poraza i osvojenim također 21 bodom, ali je u međusobnom susretu izgubila od sastava www.nabava.net.Osmo mjesto je zauzela ekipa www.graviola.hr. sa 6 pobjeda, 2 neriješena rezultata i 5 poraza skupivši 20 bodova, dok je devetoplasirana bila momčad Južna Trešnjevka www.svezasport.hr s 5 pobjeda, 2 neriješena rezultata i 6 poraza osvojivši 17 bodova. Deseto mjesto je zauzeo sastav Marco Polo s 5 pobjeda i 8 poraza i osvojenih 15 bodova, dok se ispadanja spasila jedanaestoplasirana momčad Autoškola Jerko s 3 pobjede, 1 neriješenim rezultatom i 9 poraza sa skupljenih 10 bodova.

Iz 1. lige SOKAZ-a je ispala dvanaestoplasirana momčad Vrkić d.o.o I. koja je ubilježila 2 pobjede, 2 neriješena rezultata i 9 poraza skupivši 8 bodova te trinaestoplasirani sastav Autopraona Ritmo I. s 1 pobjedom, 2 neriješena rezultata i 10 poraza s osvojenih 5 bodova, te “fenjeraš” posljednjeplasirana ekipa STK “Sloga” Novoselec sa svih 13 poraza bez osvojenog boda.

Najbolji pojedinci

Najbolji pojedinci su bili Stjepan Šantić (Autopraona Ritmo) sa skorom 34:3, Miroslav Taboršak (Autopraona Ritmo) sa skorom 33:0, te Davorin Pongrac (STK Ritmo – Vidra) i Viktor Grantverger (www.graviola.hr.) sa skorom 33:6. Treba još istaknuti Nikolu Kašića (Identalia) i Željka Matijašeca (www.nabava.net) sa skorom 32:7 te Žarka Valentića (Južna Trešnjevka – Butterfly) sa skorom 28:5. Također, treba napomenuti i četiri kvalitetna igrača koji nisu odigrali sve susrete 1. lige SOKAZ-a, a to su Miljenko Radočaj (Autopraona Ritmo) sa skorom 23:4, Željan Gaćina (Mladost) sa skorom 21:6, Zvonimir Korenić (Južna Trešnjevka – Butterfly) sa skorom 18:6 i Branko Mikulec (Južna Trešnjevka – Butterfly) sa skorom 12:1.

Najboljeplasirani par je onaj sastava Identalie (Dino Grozdek i Nikola Kašić) sa skorom 10:3, ispred para momčadi Autopraone Ritmo (razni sastavi) s istim skorom 10:3, ali i izgubljenim međusobnim mečom protiv Identalie. Treći je par ekipe Mladosti (razni sastavi) sa skorom 9:4, a identični skor je imao i par STK Ritmo Vidra (razni sastavi), ali je izgubio međusobni meč protiv Mladosti.

Svim igračima, kao i igračicama SOKAZ-a, želim sve najbolje u kasno proljetnoj i ljetnoj stanci, ostalo je još nekoliko turnira na koje se možete prijaviti, bit će vjerojatno i mnoštvo dogovorenih prijateljskih susreta, a brzo će doći i jesenska sezona SOKAZ-a.

Dragutin Ivanec