Autoklub Siget proslavio 40 godina djelovanja

Autoklub Siget proslavio 40 godina djelovanja

Predsjednica Republike čestitala je Škari na velikom poslovnom uspjehu

Foto: Mirko Cvjetko

Zagrebački Autoklub Siget u utorak, 6. studenoga obilježio je 40 godina svog djelovanja. U ovoj udruzi građana, osnovanoj 1978. godine, na početku je bilo učlanjeno samo 10 osoba, a danas je prerasla u najveći hrvatski autoklub s više od 35.000 članova.

Prije 14 godina, na mjesto predsjednika Kluba došao je Damir Škaro. Dobra poslovna strategija uz 150 vrijednih djelatnika, članova Upravnog odbora te Skupštine rezultirali su rekordom u povijesti svih autoklubova, pa se AK Siget danas može pohvaliti s više od 35.000 članova, uz 100.000 zadovoljnih korisnika godišnje.

»AK Siget mi je, uz olimpijsku medalju, najveće dostignuće u životu. Nije bilo uvijek jednostavno, no ponosan sam jer smo uspjeli pokazati da jedna udruga može, zahvaljujući velikom radu i zalaganju, postići veliki uspjeh i pozicionirati se kao lider u gotovo svim područjima kojima se bavi, dodao je predsjednik AK Siget«, dr. sc. Damir Škaro.

Još jedna od uspješnih djelatnosti svakako je i Autoškola Siget, najveća u Hrvatskoj, sa 27 instruktora i više od 1100 kandidata godišnje. Na temelju velikog interesa i mnogobrojnih upita građana, uskoro će otvoriti i drugu autoškolu u zagrebačkom naselju Špansko.

Djelatnost Pomoć na cesti bilježi 10.000 intervencija godišnje, a u floti se nalaze moderno opremljena vozila, koja su na raspolaganju građanima 365 dana u godini. Osim navedenih tu je i Stanica za tehnički pregled, također najveća u Hrvatskoj, s oko 42.000 pregleda godišnje, a uspjeh bilježi i Agencija za zastupanje u osiguranju.

Od 2006. godine turizam postaje strateška djelatnost AK Siget, a trenutno posjeduju u čarteru dvije jedrilice i jedan katamaran. U tijeku su još dva projekta: izgradnja luksuznog kampa kod Senja, čiji se završetak radova planira krajem ove godine te izgradnja naselja mobilnih kućica u Orebiću.

Na svečanu proslavu obljetnice odazvale su se mnoge poznate osobe, među kojima su i predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović, Miroslav Ćiro Blažević, predsjednik HAK-a Slavko Tušek, sportski prijatelji Damira Škare – Dubravko Šimenc i Stojko Vranković i dr.

Proslava je uz pjesmu sjajne klape Kampanel nastavljena do kasnih večernjih sati. (ZG-m)