Autoklub Siget broji rekordnih 26.000 članova i planira gradnju marine na Ugljanu

Autoklub Siget broji rekordnih 26.000 članova i planira gradnju marine na Ugljanu

»Drago mi je da mogu pozdraviti vodstvo i djelatnike uspješnog kluba, kluba koji raste i razvija se, uspješno posluje i zapošljava, a ne otpušta. To je posebice važno danas kada zbog poražavajuće ekonomske i gospodarske situacije gotovo svakodnevno svoja vrata zatvaraju tvrtke, obrti, pa čak i udruge«, poručio je predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Darinko Kosor

U prostorijama Autokluba Siget, u utorak, 4. studenog 2014. godine, održana je Svečana skupština Autokluba Siget. Predsjednik Autokluba Siget dr. sc. Damir Škaro okupljenima je poručio kako mu je velika čast, ali i zadovoljstvo što im se obraća u povodu 36. obljetnice osnutka AK Siget. Istaknuo je kako je posebno ponosan što je predsjednik Autokluba Siget posljednjih 10 godina.

Stanica za tehnički pregled može se pohvaliti vodećom pozicijom u gradu Zagrebu u odnosu na broj obavljenih tehničkih pregleda i vodećom pozicijom u RH prema broju obavljenih tehničkih pregleda osobnih vozila u 2012. godini

 »Zahvaljujem se članovima Autokluba na ukazanom povjerenju. Ova dužnost ujedno je i čast i velika obaveza. Naime, prije 10 godina zatečeno stanje bilo je alarmantno. Ipak, uz pomoć i Uprave i djelatnika, ali ponajprije naših članova, uspjeli smo riješiti većinu problema, unaprijediti poslovanje i proširiti ponudu, a posebno sam ponosan što osim zadovoljnih korisnika naših usluga, imamo i zadovoljne djelatnike. Uz to, usprkos svim ograničenjima trenutne gospodarske situacije, uspjeli smo zadržati socijalnu i društveno odgovornu komponentu poslovanja«, rekao je Škaro i podsjetio da se Klub odazvao čitavom nizu humanitarnih akcija te je pohvalio i osobni angažman svojih djelatnika, posebno kada je riječ o pomaganju stradalima u poplavama.

»Naravno, još uvijek nismo gotovi. Naš cilj je kontinuirani rast, razvoj i stabilnost poslovanja«, naglasio je Škaro.

Nakon pozitivnog izvješća o poslovanju, prof. dr. sc. Ivan Dadić, predsjednik Nadzornog odbora AK Siget, osvrnuo se na dosadašnji rad Kluba, ali i njegovu budućnost: »Iako nije bilo lako, drago mi je da su članovi Upravnog odbora AK Siget, na čelu s predsjednikom Damirom Škarom, uspjeli stabilizirati financijsku situaciju kluba. Uz sve navedene podatke jasno je da ne trebamo brinuti za budućnost Autokluba«.

»Drago mi je da mogu pozdraviti vodstvo i djelatnike uspješnog kluba, kluba koji raste i razvija se, uspješno posluje i zapošljava, a ne otpušta. To je posebice važno danas kada zbog poražavajuće ekonomske i gospodarske situacije gotovo svakodnevno svoja vrata zatvaraju tvrtke, obrti, pa čak i udruge. Ujedno vam se želim i zahvaliti na uslugama koje svakodnevno pružate građanima Grada Zagreba«, poručio je predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Darinko Kosor.

Od djelatnosti AK Siget, služba Članstva može se izdvojiti kao najuspješnija sa rekordnim brojem od 26.000 člana. Stanica za tehnički pregled može se pohvaliti vodećom pozicijom u gradu Zagrebu u odnosu na broj obavljenih tehničkih pregleda i vodećom pozicijom u RH prema broju obavljenih tehničkih pregleda osobnih vozila u 2012. godini.

Nova pokretna radionica i katamaran

SPI (Služba pomoći i informacija) ima najveći vozni park od četiri kamiona, uz to i potpuno novu, moderno opremljenu pokretnu radionicu za pomoć na cesti.

Autoškola Siget najveća je u RH, s 15 instruktora. U 2012. godini upisano je 3 % više kandidata u odnosu na druge autoškole. Do kraja godine planira se i proširenje djelatnosti autoškole na sve kategorije vozila, od motocikla do autobusa i tegljača sa prikolicom. Zastupanje u osiguranju d.o.o. najveća je pak agencija u RH za osiguranje osobnih vozila koja uspješno surađuje sa svim osiguravajućim kućama.

ak-siget-36-skupna

Poslovna strategija je zadržavanje postojećih korisnika i privlačenje novih, a tome značajno pridonosi uvođenje pozivnog centra za kontaktiranje stranaka.

Shvativši kako su nautika i kamping najperspektivnije djelatnosti, uložena su sredstva, najprije, u jednu jedrilicu, koja je u potpunosti otplaćena prihodom od njenog iznajmljivanja, ove godine kupljen je potpuno novi katamaran Lagoon 450, vrijedan 3 milijuna kuna. Već ove godine katamaran je iznajmljen 19 tjedana, te je u cijelosti ostvario planirani prihod. Za sljedeću, 2015. godinu, planirano je otvaranje luksuznog kampa kod Senja, a nakon toga u planu je osiguravanje kapaciteta za zimski turizam, prvenstveno za članove Autokluba Siget u nekom u austrijskih skijališta. Najavljeno je kako je također u planu i izgradnja marine na otoku Ugljanu.

Svi novi projekti nastojat će se djelomično financirati iz EU fondova. Dobivanje EU sredstava nije samo financijska olakšica, nego i potvrda da se projekti Autokluba uklapaju u cjelokupnu razvojnu strategiju regije.

Na kraju Svečane skupštine, zaslužnim djelatnicima u povodu njihovog dugogodišnjeg rada dodijeljene su plakete i prigodni pokloni. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni