Autoklub “Maksimir” traži zimsko utočište za automobile

Autoklub “Maksimir” traži zimsko utočište za automobile

Kako svi zagrebački vozači nemaju gdje noću skloniti automobile od ekstremnih zimskih uvjeta upućen je apel trgovačkim centrima da u svoje garaže prime automobile građana, a tu bi se mogao uključiti i Zagrebparking

Koliko niske temperature mogu negativno utjecati na ispravnost automobila zorno se manifestiralo u subotu, 7. siječnja, kad je u Zagrebu bilo tek oko minus sedam stupnjeva. Dežurni automehaničar tog autokluba imao je čak četiri puta više poziva za pomoć, nego drugih dana. U prosjeku svakih 38 minuta netko je javljao o kvaru svojeg automobila na cesti. Sve niže dnevne temperature ujedno su i sve veća opasnost za vozače koji nisu na vrijeme promijenili rashladnu tekućinu ili su je dolijevanjem vode opasno prorijedili. Takva neadekvatna tekućina smrzavanjem može izazvati pucanje dijelova motora i pričiniti veliku štetu.

Kako svi zagrebački vozači nemaju vlastitih garaža, a niti drugih mogućnosti za smještaj svojih automobila na primjerena mjesta u ekstremnim zimskim uvjetima, Autoklub “Maksimir” uputio je apel velikim trgovačkim centrima da u svoje garaže prime noću automobile građana. Upit o takvim mogućnostima upućen im je jučer, 9. siječnja i sada se u Autoklubu “Maksimir” očekuju pozitivni odgovori bar nekih trgovačkih centara. Besplatno zimsko utočište noću mogao bi dati i Zagrebparking, koji inače cijelu godinu ubire velika novčana sredstva od parkiranja, a ima noću slobodne kapacitete.

Urodi li ova aktivnost Autokluba “Maksimir” stvarnim rezultatima, od mogućih zimskih nedaća bilo bi zaštićeno nekoliko tisuća automobila noću, u vrijeme kad su vanjske temperature i najniže. Bila bi to i vrlo dobra promidžba trgovačkim centrima, jer time čine dobro sadašnjim i budućim kupcima, koji će sigurno znati nagraditi njihovu susretljivost.

Popis utočišta za automobile biti će objavljen na www.amk-maksimir.hr (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni