Autobusni kolodvor dobio Turistički informativni centar

Od siječnja do studenog 2011. godine Zagreb je posjetilo 626.760 posjetitelja, što je, u odnosu na prethodnu godinu, porast od 10 posto

Turistička zajednica grada Zagreba je krajem prosinca u zgradi Autobusnog kolodvora Zagreb otvorila novi, četvrti Turistički informativni centar (TIC).

Novi TIC je otvoren kako bi informacije o Zagrebu bile što dostupnije brojnim posjetiteljima glavnog grada Hrvatske i njime su uz već postojeće Centre na Trgu bana Jelačića, u Zračnoj luci Zagreb te na Glavnom kolodvoru, obuhvaćene najznačajnije točke ulaza u naš grad. Na 70 četvornih metara, gosti Zagreba moći će dobiti sve potrebne informacije o turističkim znamenitostima, smještaju i slično, a za kvalitetnu i profesionalnu uslugu zaduženi su posebno školovani informatori. Ovaj zagrebački Turistički informativni centar jedan od prvih centara u Hrvatskoj koji će imati i određene promotivne materijale Hrvatske turističke zajednice. TIC neće raditi svega četiri dana u godini (Božić, Nova godina, Uskrs i Dan mrtvih), a redovno radno vrijeme mu je radnim danom od 8:30 do 20:30 te vikendom i praznicima od 10:00 do 16:00 sati. Uz navedene info centre, u planu za 2012. godinu je još i otvaranje sezonskog info centra „Vrata Zagreba“ kod motela Plitvice, čime se dodatno želi poboljšati informiranje turista.

Spomenimo da u Turističkoj zajednici grada Zagreba iz mjeseca u mjesec bilježe porast dolazaka i noćenja turista. Prema njihovim podacima, od siječnja do studenog 2011. godine Zagreb je posjetilo 626.760 posjetitelja, koji su ostvarili 1.074.317 noćenja, što u odnosu na isti period prošle godine znači 10 posto više dolazaka i 9 posto noćenja više. (B. J.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni