Austrijanac Waidhofer pobjednik prvog disc golf turnira u Zagrebu

Austrijanac Waidhofer pobjednik prvog disc golf turnira u Zagrebu

»Po mom mišljenju, ako postane tradicionalan, Bundek Open će postati nezaobilazan turnir u kalendaru mnogih disc golfera iz Europe«

Na prostoru parka Bundek u subotu 2. travnja održan je prvi disc golf turnir u Zagrebu čime je ovaj sport, koji se u svijetu igra preko 50 godina, a u Hrvatskoj aktivnije od 2012. godine, napokon dospio i do hrvatske metropole.

Na turniru je sudjelovalo 19 igrača koji su pristigli iz Hrvatske, Slovenije, Austrije te SAD-a, čime su organizatori u potpunosti zadovoljni jer je primarni cilj je bio predstaviti građanima Zagreba ovaj sport. Mnogi posjetitelji Bundeka su se zaustavljali uz disc golf koševe, raspitivali se o čemu se radi te promatrali igrače u njihovim nastojanjima da disk bace što dalje i što preciznije. Neki od njih su se i vratili na Bundek u nedjelju te sudjelovali u promotivnom turniru parova i tako odmah doživjeli jednu od najvećih posebnosti disc golfa – višesatno aktivno druženje u prirodi koje „proleti u tren oka“.

Prvi Bundek Open održan je pod licencom svjetskog disc golf saveza PDGA, a na njemu su se natjecale dvije igračice te 17 igrača. Pobjedu u ženskoj konkurenciji odnijela je Varaždinka Danica Pajtak. U muškoj konkurenciji najbolji je bio Austrijanac Michael Waidhofer, koji je u vodstvu bio od početka pa do kraja turnira, a iako mu se u jednom trenutku finala opasno približio Čakovčanac Radule Mikić, nedostajalo je malo sreće da titula pobjednika ipak ostane u Hrvatskoj.

U nedjeljnom turniru parova sudjelovalo je dvadeset i dvoje igrača i igračica, među kojima je bilo i desetak onih koji su se po prvi puta našli na disc golf terenu i s diskom u ruci. Ovaj turnir bio je promotivnog karaktera te rezultat nije bio najvažniji pa se većina iskusnijih igrača pomiješala s početnicima kako bi im kroz igru, koja je u jednoj rudni trajala i preko dva sata, pojasnila sva pravila i tehnike bacanja diska.

Turnir Bundek Open ( www.bundekopen.info ) zajednički su organizirali Hrvatski Flying Disc Savez, udruženje koje promiče tri sporta s letećim diskom, popularnim frizbijem, te tvrtka Lagoda j.d.o.o. čija je osnovna djelatnost razvoj disc golfa te uz njega povezanih oblika turizma.

Tomislav Gorički (Zagreb), predsjednik Hrvatskog Flying Disc Saveza:

– Jako mi je drago da smo po prvi puta uspjeli organizirati turnir na Bundeku i nadam se da ćemo s Gradom i upravom parka Bundek dogovoriti i daljnju suradnju na razvoju disc golfa u Zagrebu. Ujedno bih pozvao i sve zainteresirane Zagrepčane da nam se pridruže na redovnim disc golf treninzima utorkom popodne na prostoru od Mosta slobode prema malom jezeru, a uskoro, vjerujem, i na redovnim ligaškim natjecanjima na istom prostoru.

Michael Waidhofer (Beč, Austrija), pobjednik u muškoj konkurenciji:

– Ovaj turnir je za mene bilo predivno iskustvo jer sam po prvi puta igrao na Bundeku te osvojio svoj prvi PDGA turnir. S obzirom da sam nakon prve runde bio u vodstvu, najveći izazov je bio ostati koncentriran unatoč svim mislima koje su mi tada prolazile kroz glavu. Posebice sam pazio na završne pogotke u koš što sam popravio u drugoj rundi i nastavio uspješno u finalu. Doista mi se dopalo igrati uz jezero u proljetnoj atmosferi, a poseban izazov ovog terena bile su tehnički zahtjevne i raznolike staze. Po mom mišljenju, ako postane tradicionalan, Bundek Open će postati nezaobilazan turnir u kalendaru mnogih disc golfera iz Europe.

Danica Pajtak (Disc golf klub Varaždin), pobjednica u ženskoj konkurenciji:

– Mislim da je prvi disc golf turnir u Zagrebu bio pun pogodak. U nedjelju na rekreativnom dijelu imali smo i dosta zainteresiranih početnika i čini se kao da bi disc golf na Bundeku bio idealan dodatni sadržaj za taj prekrasni zagrebački park.

Svit Savnik (Ljubljana, Slovenija), 14 godina, jedini igrač juniorske dobi:

– Bilo je super. Posebno mi se dopao raznolik teren koji kombinira dugačke i kratke staze. Sigurno se vraćam iduće godine, a nadam se i da će biti više mladih igrača s kojima bi se mogao nadmetati u juniorskoj kategoriji.

Dejana Čorak (Zagreb):

Bundek Open je bio moj prvi pravi susret s disc golfom. Čula sam već ranije preko društvenih mreža za ovu igru u kojoj se umjesto loptice baca „frizbi“, a koševi preuzimaju funkciju koju u golfu imaju rupe, što mi je zvučalo zanimljivo i jedva sam čekala prvu priliku igranja u Zagrebu. Na moje veliko iznenađenje, nije to bilo tako jednostavno kako je djelovalo, ali užitak učenja nečeg novog time je bio veći. Sa svakim novim hicem sam se više trudila i promišljala kako iz što manje bacanja pogoditi diskom u koš. Bio je to prekrasan sunčan dan kojeg sam provela uz isprobavanje nečeg novog i zanimljivog u odličnom društvu – savršena kombinacija. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni